Skocz do zawartości

320D Lokalizacja dodatkowej pompki paliwa do WEBASTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż się boję w takim razie podchodzić do tego ;) Spróbuję powalczyć z tym, czemu nie, ale jak polegnę, to zgłaszam się do Ciebie TC w tej sprawie. Lepiej będzie mi smakować to grzanie jak dojdę do tego sam :D

Patrząc w WDS-ie, to rocznik ma rzeczywiście znaczenie, bo w tych po 09/99 montowane są same podgrzewacze elektryczne i nie ma żadnej wiązki podprowadzonej dla webasto. Jest tylko sygnał z DDE3.0, a dla webasto potrzebne jest podłączenie z k-line i panelem klimatronika, dla funkcji podgrzewacza, bo dla niezależnego ogrzewania, to muszę szukać dalej :)

Opublikowano
Ale jaki jest problem zeby poszukac pieca ktory bedzie mial analogowe sterowanie praca? Wtedy nie bedzie zadego problemu zeby go uruchomic " bez wiedzy samochodu".
Opublikowano
Tak jeśli zamontujesz analogowa płytkę to tak ... Ale nie będzie działał jako automatyczny dogrzewacz i pozostaje sprawa wysterowania climatronica ... To nie jest takie proste ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Mnie interesuje na początek, aby uruchomił się jako podgrzewacz, tak jak to jest w seryjnych e46. Więc lecąc palcem po WDS-ie myślę, że powinno się udać, chociaż może nie wiem co mnie czeka, ale to się okaże. Powiedzcie mi jeszcze jak rozpoznać uszkodzony sterownik webasto? Będę mieć webasto w niewiadomym stanie, jeśli będą problemy, chciałbym wiedzieć jak to stwierdzić.
Opublikowano
A dlaczego jest problem z wysterowaniem panela klimy? Imitujemy +12V po zaplonie ktore posyla telestart. Panel klimy startuje z ustawieniami jakie zostawilismy przed wylaczeniem silnika dnia poprzedniego (jesli panel nie otworzy zaworu coeplej wody mozna i jego wysterowac przekaznikiem). U siebie musialem chwilowo wylaczyc dogrzewacz automatyczny gdys czujnik temp. pieca troszke zaniza wartosci i piec pracowal praktycznie caly czas. Zanim nie doprowadze tego do ladu wlaczam piec pilotem po odpaleniu zimnego silnika.