Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
z pewnością pod fotelem kierowcy,bo pod fotelem pasażera powinieneś mieć apteczkę :) ALE ostatnio w pewnym po lifcie widziałem,że gaśnica była zamontowana w bagażniku po lewej stronie..także jak nie będzie gaśnicy pod fotelem kierowcy,to może być w bagażniku sam zaczep,a gaśnicy BRAK :)
Opublikowano

Nie wiem czy to ma znaczenie ale fotele mam w prądzie i znaczną część pod nimi zajmują siłowniki.

W bagażniku też nie mam zaczepów, nawet otworów gdzie mogłyby się znajdować.

Gaśnicę jestem zmuszony trzymać w komorze koła zapasowego co w zasadzie mija się z celem (utrudniony dostęp) :mad2:

Opublikowano
jak zmieścić gaśnice pod fotel kierowcy?? ja mam fotel na max w dół i do tyłu ( nie do leżenia :D tylko ze względu na moje rozmiary) i za dużo miejsca tam nie ma, chciałem tam umiejscowić radio cb bo gdzieś już tak widziałem, zresztą tu na forum, ale wtedy w razie czego nie przesunę fotela do przodu bo się nie zmieści. Ja mam gaśnicę w bagażniku, w torbie z narzędziami, takiej mocowanej na rzep, wiadomo o co chodzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem czy to ma znaczenie ale fotele mam w prądzie i znaczną część pod nimi zajmują siłowniki.

W bagażniku też nie mam zaczepów, nawet otworów gdzie mogłyby się znajdować.

Gaśnicę jestem zmuszony trzymać w komorze koła zapasowego co w zasadzie mija się z celem (utrudniony dostęp) :mad2:

Co to są fotele w prądzie, to nie wiem, nie pomogę.

Gaśnica mocowana jest w specjalnym dodatkowym uchwycie, w miejscu podobnym, jak apteczka w fotelu pasażera. Pod fotelem to taki skrót myślowy. Inni mieszczą, zmieścicie i wy.

Inna sprawa, że taką 1-kilogramówką to możesz - jak my wszyscy - zadowolić pana policjanta. I oczywiście tego, co z ustawodawcą się dogadał, bo mu gaśnice nie schodziły.

Bo do gaszenia to się to nie nadaje, więc posiadanie jej samo w sobie mija się z celem.

Chyba łatwo się domyśleć, że w większości bmw nie ma miejsca na gaśnicę, bo są to auta sprowadzane głównie z DE. A tam gaśnica nie jest wymagana, bo to pod wieloma względami normalny kraj.