Skocz do zawartości

Jak wozicie rower w E38 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że temat dziwny, ale śniegu jeszcze nie ma :)

Jako że w Krakowie na rower jedzie się autem (żeby było ekologicznie to rower

a dla równowagi 5.4 litra v12 ;) ) chociaż niby teraz mieszkam przy ścieżce pod

wawel :)

Bo do środka mi wejść nie chce (w X6 czy 5GT by wszedł po złożeniu foteli) ,

jest takie coś na narty, ale "na rower" nie ma ;) (deska wejdzie po prostu do

bagażnika, tak na oko).

więc jak go wozicie ?

Opublikowano

Do auta przydaje się hak. Niestety trzeba mieć zderzak do tego dostosowany aby go zamontować (chyba że masz) I wtedy bagażnik.

Można też zamontować bagażnik dachowy.

Ja mam MTB 26" rama 21" i po złożeniu siedzeń daję radę upchnąć go do e39. Ale to raz mi się zdarzyło bo na szybkiego musiałem się pozbierać z trasy. W innych sytuacjach używam bagażnik na hak

Opublikowano
Nie musisz miec specjalnego zderzaka. Ja mam polski hak, domontowany po zakupie i nic mi ze zderzakiem nieladnego nie robili. Tylko musisz sie dowiedziec czy taki jak znajdziesz jest z rznieciem czy bez.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

O, to poszukam bagażnika na hak a jeszcze pokombinuje jak go wepchnąć przez klapę bo też 26'

a mam... 50% haka, czyli poprzednikowi się zgubił ten element co był mocowany,

chyba ze mi z poprzedniego auta podejdzie, bo może ten sam model :)

Opublikowano
jeżeli to jest ori to nie masz się czym martwić. Dokupisz w ASO, albo na szrocie.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Czekam na kolejny temat kolegi mttj, zatytułowany: jak zmienić pampersa bez zatrzymywania auta, gdy go zasrałem ze strachu podczas wyprzedzania na czwartego...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No narazie tak zrobiłem :) Reno (nie VAN ale prawie 1.8 tonowy hatchback - coś ala bmw5gt) mam

jako mobilny pojemnik na rower, i auto do zapierdzielania po śniegu z dużymi prędkościami w trasach

(ciche i mniej software BOSCH'a w zawieszeniach i trakcjach).

a BMW v12 auto na co dzień :)

Z tym że E38 to do lansu chyba się nie nada, to prawie young timer jest :) (nie wiem czemu ale mi się

strasznie takie auta podobają).

Na razie śnieg jest to rower i tak nie używany, w lato się przyda - i wtedy coś z tym hakiem wymyślę :)