Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym,że Bunia kopci na ciepłym silniku.

Po odpaleniu,nawet nie puści bąka,ale jak się zagrzeje,to smrodzi strasznie.

Jest też problem z ponownym odpaleniem na ciepłym silniku..dłużej kręci rozrusznikiem. Na zimnym wszystko od strzała pali.

Na ciepłym gubi też obroty i czasami gaśnie.

Czy to odma? A może czujnik położenia wałka?

Jakie są wasze przypuszczenia?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja miałem problem z gaśnięciem na ciepłym itd. Wymieniłem najpierw czujnik wałka rozrządu, następnie czujnik wału korbowego i jak ręką odjął. O dziwo na kompie zero błędów. Jakbyś wymieniał to tylko na oryginał bo ja kupiłem zamiennik i nawet nie zapaliła :duh: Co do kopcenia to mi normalnie niebieską zasłonę dymną z tyłu robiła jak się rozgrzała i gwizd był z pod maski. Odma do wymiany. Również obroty się przy tym wahały. Jeżeli nie wymieniałeś to lepiej wymień. Odczujesz na pewno poprawę. Mi zaczęła lepiej reagować na pedał gazu po wymianie. Powodzenia :D
Opublikowano
No ja z czytywałem błędy co chwilę i nie pokazywało. Sprawdzałem inpa i kts. Jak odma siadła to waliło na niebiesko z wydechu i miałem pobór oleju. Po wymianie problem zniknął.
Opublikowano

A więc tak..

Postanowiłem,że podjadę podłączyć bunie pod kompa.

Na sam początek było chyba z 30błędów..znawca,powiedział,ze nie jest to możliwe,ze cos chyba z przewodami,ale był motor wymieniany w BUNI,wiec może to jest tego przyczyną. Po skasowaniu błędów zostały 2:

14 - obwód czujnika temp. powietrza dolotowego (pokazywało jakąś starszna cyfre..coś koło 140stopni C)

68 - zawór odpowietrzania zbiornika paliwa ( znachor otwierał wlew paliwa i mówił,że nie zasysa korka)

Podczas jazdy zauważyłem,ze po rozgrzaniu sie motoru,auto nie ma mocy przy dolnych obrotach a jak już ruszy,to zatrzymuje sie przy 2tyś i nawet jak bym wcisną w podłogę pedał gazu,to nie jedzie..na pewno nie pracuje na swoje 170km

No i oczywiście problem przy odpalaniu na ciepłym.

Mam pobór oleju..odmę juz zamowilem.

Macie jakiś pomysł?