Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem Wam że takie zachowania niestety bardzo źle świadczą o nas jako o społeczeństwie. Ja wiem że utarło się ze BMW jeżdżą bandyci albo łebki na bani które kończą na przystankach i drzewach więc lepiej zjechać, ale bez jaj... To już nie lata 90-te....
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
  • Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może dlatego wytryski hałasują bo zalewasz tylko v-power...

Ja też zauważyłem zasadę czy to była insignia czy teraz f34 - inni kierowcy inaczej reagują niż jak jadę c2. Jest coś w wielkości auta.

Send with Tapatalk...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cos w tym BMW jednak jest, przez 5 lat poruszania sie tym autem NIGDY nie spotkalem sie z agresja na drodze

Kierowcy BMW nie spotykają się z agresją na drodze. To my jesteśmy tą agresją :norty: Ja jeżdżę BMW od 2,5r dopiero ale widzę, że ludzie jakoś chętnie zjeżdżają. Myślą, że pewnie debil za kierownicą albo pod maską napęd odrzutowy. Jeżdżę od 10 lat, a dopiero 1,5 roku temu miałem sytuację prawdziwej agresji na drodze i to takiej niczym na filmiku z Rosji. Gość w starym golfie III zajechał mi drogę i zaczął wysiadać. No to ja też wysiadłem... Jechałem akurat ojca focusem i jestem prawie pewien, że jakbym jechał swoim to sytuacji by nie było.

• 1 rok później...
Opublikowano

jak juz gdzies pisałem, pare autek zmieniłem nim trafiłem do stajni BMW.

Ale co do sedna watku: póki jeszcze żyła moj mama, to ją często woziłem trasą Łódź - Piotrków - Tarnów - Barwinek lub Łódź -Częstochowa - Kraków - Tarnów. Ostanie auta przed E65 to Laguna 2 kombi, Chrysler Grand Voyager, Jeep Patriot no i nastała era E65 no i jedziemy z Mamą w kierunku Częstochowy ( moje dzieci na tylnej kanapie) i mama pyta : Czy ty mrugasz jakoś na te auta przed nami (jedziemy lewym pasem) bo tak ładnie ci zjezdżają - w poprz&ednich było widać że mrugasz albo czekasz aż cię łaskawie wpuszczą a tu ładnie zjeżdżają nawet przyhamowywac nie musisz.

Sytuacja sie powtórzyła na A1 od Kat do Kra

Czyli coś jdnak w tym będzie że BMW ma wyrobiona "jakąś" sławę (nie koniecznie pozytywną ) i wolą te BMki przepuszczać - niestety nie dotyczy TIRów wyprzedzających na żólwia (TIR a ma 89 na blacie a wyprzedzający TIR B ma 90,5)

aktualnie:

i4 G26 z 2023

X5 45e z 2023

118i z 2019

Były 730d E65 z 2004; 120i z 2005; 518d F10 z 2015; X4 20d z 2017, 518d z 2021