Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam do wymiany sondy lambda,podpowiedzcie proszę jakiej firmy bo znalazłem NGK,GETZE,Q Services.Wiem ze najlepszy jest Bosh ale też ma najlepszą cenę.Mam 3,5 benz.+lpg z 2000r. po lifcie.Nie wiem jeszcz dokładnie ktora jest do wymiany a jest ich aż cztery jak się nie mylę.Bo jeśli chodzi o używki to raczej nie warto co? Z gory dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam
Opublikowano
Lepiej weź używke. BMW nie toleruje za dobrze nieoryginalnych czujników. Firma nie ma znaczenia mi np czujników ABS-u bosha nie przyjeła 3 razy. Raz od razu, raz na nastepny dzien, a 3 odrzuciła po mniej wiecej tygodniu. Wsadziłem używke ori, jeźdze drugi rok i nic.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Sonda lambda jest przewidziana na 160 tys. Uzywka, ktora zrobila 3x taki przebieg to nie koniecznie jest dobry pomysl. Ja jakis rok temu kupilem NTK (NGK) i niestety obydwie poszly na gware. Teraz zamowilem Siemensa. Do mojego 2.8 cena to 400zl za szt i mam tylko dwie, wiec nie boli tak bardzo. Niestety wymiana jednej to raczej sredni pomysl. Jak ja zmienialem, to moja lambda jeszcze zyla, ale pozno sie wzbudzala, roznice nawet na kompie byly widoczne i byly znaczne. Dodam ze bledu nie wywalala. Szczerze doradzam wymiane wszystkich na Boscha albo Siemensa bo inaczej zobaczysz ze kazda czesc silnika bedzie miala inna mieszanke...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tylko sondy przed katalizatorami mają wpływ na mieszankę dwie za katalizatorami sprawdzają tylko czy katalizatory jeszcze działają.

Wymień dwie przednie, czujnik tlenu to nie jest jakaś kosmiczna technologia żeby tylko oryginalne ze znaczkiem bmw za 400zł sztuka działały