Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co może być przyczyną jednorazowego podskoku obrotów kiedy wrzucam na luz. Chodzi o to, że przykładowo jadę z prędkością 110 km/h i wrzucam na luz, obroty spadają normalnie, ale na samym dole jest pewien podskok mianowicie między 750-850 i po chwili wracają do normy 800 obrotów. Kiedy auto pracuję na biegu jałowym jest wszystko normalnie trzyma równo obroty. Silnik 320d 2003r.
Opublikowano

heh, skąd to znam ... :) ja najczęściej to widzę jak ostro podjeżdżam pod światła, skrzyżowanie i gwałtownie hamuje

i jakby analogicznie ekonimizer "przelicza też swoje" podbijając na chwilę w górę

Opublikowano
no właśnie i gdzie tu szukać problemu ? na kompie nic nie pokazało :? Może przepłyka ? Ktoś dołączy się do dyskusji, bo chyba spora część forumowiczów ma ten problem :lol:
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Obroty utrzymuja predkosc biegu jalowego tylko w prypadku zatrzymania samochodu. Gdy pojazd sie toczy obroty sa podnoszone- i tak to dziala w praktycznie kazdym samochodzie.
Opublikowano
Obroty utrzymuja predkosc biegu jalowego tylko w prypadku zatrzymania samochodu. Gdy pojazd sie toczy obroty sa podnoszone- i tak to dziala w praktycznie kazdym samochodzie.

Nie zrozumiałeś problemu.

W moim aucie też obroty podskocza co jakiś czas po wyluzowaniu. Zauważyłem że w 99% przypadków dzieje sie to w E46 z normą Euro 4.

Opublikowano
to ja moze opisze u siebie,jadac np 90 km na godz dojeżdżając do skrzyżowania wciskam sprzegło i wrzucam na luz,wskazówka obrotomierza opada w dół po czym zafaluja delikatnie obroty i wszystko wraca do normy.Dziwne jest to że nie dzieje sie to za każdym razem,czasami jeżdżąc cały dzień nic sie nie dzieje.Na kompie zero błędów.
Opublikowano

u mnie to samo jak opisane wyzej, wystepuje rzadko i czasami sie pojawi a czasami zrobie 300km i nic. To raczej normalne, na kompie nic nie ma

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg