Skocz do zawartości

[E36] COUPE 320I wstawienie strumienicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój aktualny wydech rura, katalizator czy co tam jest po 20 latach już nie daje rady.

Co miesiąc muszę go spawać, bo puszcza non stop.

Chciałbym wstawić strumienice, tylko kompletnie nie wiem jaki tam musi być rozmiar co i jak na co w ogóle zwrócić uwagę.

Chciałbym się poradzić kogoś kto najlepiej to robił i najlepiej w e36 coupe 320i.

Albo chociaż kogoś kto ma pojęcie o tym i napisaniu mi jakiejś opinii :)

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=strumienica

Opublikowano (edytowane)

no daje duzo kontroli drogowych i badanie poziomu hałasu :) ale ogolnie na przelocie duzo głosniej niz na strumiennicy :)

ogólnie kupuj strumiennice o wiekszej średnicy np 60mm bedzie ciszej :) troche sie tego nawstawialem :8) albo 2 opcja w orginalnego kata wstaw zwykla rurkę bedzie latwiej na przegladach :) z wlasnego doswiadczenia wiem ze strumiennica nic nie daja poprostu jak wycinasz kata to szybciej opróznia sie uklad wydechowy ze spalin wiec czy przelot czy strumiennica to jedno i to samo ale jak wczesniej pisalem na strumiennicy ciszej pracuje :)

Edytowane przez Lesmen
Opublikowano

Nie wiem czy daje, byle nie zaniżyła osiągów.

Chcę głównie ją wspawać, żeby zastąpić to co teraz mam na miejscu katalizatora.