Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak jest zbudowany zbiornik paliwa ? W której komorze jest pompa a w której pływak ? + pompa progowa to wiadomo pod progiem :) i jest działa ten układ dwukomorowy. Mam problemy ze wskaźnikiem paliwa, i chcę wymienić oba pływaki, i pompki paliwa bo komp pokazał że dają zbyt małe ciśnienie
Opublikowano
super opis :) mój problem jest następujący, zaczeło się od nierównej pracy silnika, później problemy z odpaleniem, odpalał za którymś razem. i oszukiwanie wskaźnika paliwa, pod kompem błąd czujnika wysokiego ciśnienia na listwie, czujnik wymieniony. kilka dni było dobrze, i teraz znowu, na światłach czasem nie równo pracuje, potrafi zgasnąć w trakcie jazdy, lub po zgaszeniu nie chce odpalić. wskaźnik paliwa oszukuje w ten sposób ze raz pokazuje więcej raz mniej, i gdy pokazuje 15 litrów na wskaźniku wystarczy zrobić 50km max by opadła do końca rezerwy i wogole się nie podniosła, czasem rezerwa zapala się rano a potem zgaśnie, ale po np 30km zapala się na stałe i bardzo szybko opada. Niewiem jak to zinterpretować, dziś zrobiłem trase 400km, 2 razy zgasł w trasie paliwa ok 30 - 40 litrów, i raz na stacji nie chciał odpalić, ciężko powiedzieć czy pompka w progu chodzi bo coś tam cichutko brzęczy ale czy to akurat to to nie wiem... raz odpali na dotyk rano i potem jak ciepły, a raz nie odpali nawet jak zgasze i od razu chcę odpalić. Gdy jadę stałą predkością czasem się "zadławi" szarpnie silnikiem i jedzie dalej. to że nie odpala to niektórzy piszą że problem z pompką w progu, ale nikt nie miał objawów jak ja że nierówno chodzi i gaśnie. nawet gdy paliwa w baku jest więcej. i od 15 litrów opada jak szalony...