Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak wyciągnąć ten przełącznik od szyberdachu, żeby nic nie połamać i nie uszkodzić. Próbowałem ciągnąć w dół ale mocno siedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
Najlepiej wyciągnąć całą tą osłonkę z podsufitki. Płaski śrubokręt i podważamy od przodu (w sensie nie od okna). Wyjęcie przycisku to już łatwizna po wyjęciu tej osłonki.
Opublikowano
Zgadza się jest na zatrzaskach jednostronnych, wiec trzeba podwadzić całość płaskim wkrętakiem
Opublikowano

Dziękuję za porady. Przełącznik już wymontowałem. Niestety na płytce przepalone są dwa rezystory, odpadły po lekkim puknięciu. Dlatego miałem podświetlony tylko jeden przycisk.

Nie wiem jakie są to rezystory, ciężko mi jest odczytać z tych kolorowych pasków. Może ktoś z Was już wymieniał je i wie jakie mają oznaczenia.

Wiem na pewno, że są dwa paski czarne :) ale te na zewnątrz to jaki kolor? :D

http://images48.fotosik.pl/494/f229634f56f5ba1c.jpg

• 4 lata później...
Opublikowano
Może się komuś przyda. Te rezystory, których brakuje na zdjęciu są takie same i mają po zmierzeniu 390 ohm, a ten trzeci, którego nie urwało :) ma 1000 ohm. Pozdrawiam