Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panow,

jestem tutaj nowy, przegladalem forum w poszukiwaniu rozwiazania mojego problemu lecz z dokladnie takim przypadkiem jak jest u mnie nic niestety nie znalazlem :/

A mianowicie, mam troche problemow z elektryka w moim e61. Pierwszym problemem jest klimatronik. Dziala tylko w trybie odmrazania szyb, moge wtedy regulowac predkoscia dmuchawy a jak zmienie funkcje np na auto czy sama klime dmuchawa sie wylacza. Dodam ze tzw jez byl wymieniany, nic nie pomoglo :(

Druga sprawa to podgrzewanie foteli nie dziala...

Tak z ciekawosci sprawdzalem prad ladowania i na zapalonym silniku na akumulatorze jest 14.8 - 14.9 V...

Do auta zagladal juz elektryk typowo od bmw i powiedzial mi ze nie ma komunikacji z ibs'em i ze po odlaczeniu modulu (zapomnialem jego nazwy ale jest w okolicach schowka pod nogami pasazera) na idrive jest milion bledow ale klimatronik dziala bez zarzutu tak jak i podgrzewanie foteli. Po podlaczeniu modulu z innego auta i przeprogramowaniu go nic sie nie zmienilo tzn klimatronik i fotele nie dzialaja :(

Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki co sprawdzic, gdzie szukac i co moze byc przyczyna?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na poczatek podepnij pod Inpa lub dis i zobacz jakie bledy wywala.