Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś wymieniałem wąż od układu chłodzenia który Idzie z jakiegoś trójnika do kolektora zmuszony byłem ściągnąć kolektor po wymianie węża niestety silnik nie odpala dodam że nie wymieniałem uszczelki pod kolektorem. Może ktoś wie co może być przyczyną ??
Opublikowano
Sprzwadz czy masz sterowanie na pompe paliwa i czy jest iskra, bo pod kolektorami masz podlaczenie czujnika walka. Z przodu masz przy glowicy taki brazowy kabel od masy, sprawdz czy czasem nie przerwales bo moze upaliles strownik.
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano

Witam niestety brak iskry, jak sprawdzić sterowanie pompy paliwa, czy za to może być odpowiedzialny ten brązowy kabel ?

P.S

Mam alarm firmy Alarm PIRANHA

Opublikowano

Po wymianie czujnika położenia wału wciąż brak iskry... Brak prądu na cewce. Czy prąd na cewce powinien być stały czy dopiero w momencie zapłonu. Napewno nie pomyliłem kabli przy przepustnicy :)

Edit 1//

Na cewce jest prąd ale jest trochę dziwny zamieszczam obrazek na dwóch wejściach cewki jest napięcie.

http://zapodaj.net/images/a5a82765c1ade.png