Skocz do zawartości

e39 523 czasami nie odpala pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem, czasami moja e39 ma kaprys i nie odpala. Autko mam już dwa lata i w przeciągu 4 miesięcy stało mi się to 3 razy. Za każdym razem auto myło rozgrzane i po ok 10 czy 15km podjeżdżając na parking czy pod garaż gasiłem auto, wysiadałem z niego nie zamykając go i po 30 sekundach jednak musiałem gdzieś nagle pojechać wsiadam do auta próbuje odpalić a tu nic, nawet rozrusznik nie kręci więc wysiadam zamykam auto z kluczyka, otwieram wsiadam ponownie i próbuje odpalić i nadal to samo stacyjka przeskakuje normalnie w tryb kręcenia rozrusznikiem a nic się nie dzieje kontrolki świeca nic nie przygasa. Znalazłem na to patent taki ze odkręcam klemę plusową czekam kilka sekund zakładam ją i auto normalnie odpala na dotyk jak zawsze. Ostatnim razem to jest trzy dni temu znów spotkała mnie ta sytuacja. Stawiając wysiadłem po czym wsiadłem bo chciałem je przestawić w inne miejsce i znów to samo nie odpala, pomyślałem sobie ze spróbuje następnego dnia odpalić je zobaczę czy samo się naprawiło, wziąłem nawet drugi komplet kluczy bo pomyślałem ze może coś z immo, no i otwieram auto wsiadam, wkładam kluczyk ten co zawsze (nie zapasowy) i auto odpala na dotyk, nie wiem co może być przyczyną tych objawów, może ktoś z czymś podobnym się spotkał to proszę o sugestie, na kompa może uda mi się jutro podjechać w wolnej chwili.
Opublikowano
To 99% problem immo.Moze nawet nie problem.Sprawdź baterie w kluczyku lub sprawdż jak to jest na zapasowym kluczyku.A może byč tak ustawiony sterownik,że wychodzæc trzeba auto zamknąć i ponownie otworzyć.Pozdr.K.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano
No właśnie sam do końca nie wiem co może być przyczyną takiego zachowania, baterii w kluczyku nie wymieniałem bo działa bez zarzutu, a co do tego ponownego zamknięcia auta i otwierania to ten patent nie działa ponieważ próbowałem, jedynym wyjściem aby odrazo odpalić auto było ściągnięcie jednej z klem na chwile.