Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kolejny problem z tą nieszczesną bunią, otóż Bmka stała około 7 miesiecy nie ruszana i nie odpalana

kilka dni temu padło lozysko(ale mniejsza z tym juz zrobione) teraz natomiast wystapil nowy problem odpalilem ją na gazie(tylko na gazie lata bo pompa paliwa zatarta )

przejechalem z kilometr i był charakterystyczny wystrzał gdzies pod maska zrobiło bum i nie chce odpalac, tzn jak odpala to obroty leca do 2000rpm i nagle łapie zamułe i gasnie, jak daje gazu to juz wogole zamula i gasnie ;/ moje pytanie brzmi o co tu chodzi z tą bmka? co nalezy sprawdzic/wymienic???

(tak to jest jak sie auto kobiecie zostawia)

Z góry dziekuje za wszelką pomoc !!

Opublikowano

Kolego tyle to też wiem, lecz nie to na celu miało napisanie tego tematu :)

Chodzi mi tu bardziej o jakies informacje co to moglo byc i czym jest to spowodowane, Ale dziekuje bardzo za odpowiedz i udzielenie mi rady :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź szczelność dolotu, po pewnie coś rozerwało, pewnie rozwaliło przeplywke i do holery jasnej, zrób by działalo na benzynie, bo strasznie mnie wkurza jak koleś pisze ze mu strzela na gazie a na benyznie auto nawet nei chodzi. Co za ludzie.

Oczywiście wystrzał jest spowodowany jest Twoją glupotą, bo skoro pompy nie chcesz zrobić, to pewnie nowe świece, kopułka, palce, przewody ten samochód pewnie nie widział, a w pełni sprawne te elementy (w pełni sprawne!!!!) gwarantują poprawną prace na LPG. Oczywiście dobrze wyregulowana instalacja też jest ważna. Jak dawno nie regulowałeś gazu to kicha.

PZDR>

Opublikowano

Tak, zerkałem pod maske, wszystko na pierwszy rzut oka wyglada normalnie, wszystkie przewody/gumy są na swoim miejscu(tak mysle)

kompletnie nie mam pojecia oco moze tu chodzic, moze ktos wie?

Opublikowano
Sprawdź szczelność dolotu, po pewnie coś rozerwało, pewnie rozwaliło przeplywke i do holery jasnej, zrób by działalo na benzynie, bo strasznie mnie wkurza jak koleś pisze ze mu strzela na gazie a na benyznie auto nawet nei chodzi. Co za ludzie.

Oczywiście wystrzał jest spowodowany jest Twoją glupotą, bo skoro pompy nie chcesz zrobić, to pewnie nowe świece, kopułka, palce, przewody ten samochód pewnie nie widział, a w pełni sprawne te elementy (w pełni sprawne!!!!) gwarantują poprawną prace na LPG. Oczywiście dobrze wyregulowana instalacja też jest ważna. Jak dawno nie regulowałeś gazu to kicha.

PZDR>

kolego samochodem jezdziła kobieta, ja dopiero wrocilem po bardzo długim czasie i dlatego auto w opłakanym stanie,wszystko w swoim czasie :)

Opublikowano
Mi w poprzednim aucie strzelał wylatany reduktor, ale może być coś z kolektorem. Bez szpeca się nie obejdzie na moje. Powodzenia!
Opublikowano
Problem rozwiazany, problemem okazaly sie sparciale wezyki ktore powymienialem oraz był problem z przepływką :) z gory dziekuje za pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
przeplywka do gazu raczej nie wiele ma, natomiast objaw taki wystepuje gdy spadnie z tylu kolektora w okolicach podszybia gumowy waz idacy od kolektora do silniczka krokowego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej, a jednak :) Chyba ze masz gaz na śrubkę. A kolega pewnie do tej pory nie zrobił nic by auto chodziło na benzynie.

PZDR>