Skocz do zawartości

Ukruszone odpowietrzniki od chłodnicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jest jakiś sposób żeby pozbyć się starych odpowietrzników? Zarówno ten przy termostatcie jak i przy korku dosłownie ukruszyły mi się w palcach i nie mam kompletnie za co złapać żeby je odkręcić :/ Zamówiłem już nowe ale muszę się najpierw tych pozbyć :/ Jestem ze Szczecina.
Opublikowano (edytowane)
Proponuje wyjac weze podczas tej zabawy by te odpowietrzniki (w sumie to co z nich zostalo :wink: ) nie wpadly Ci do srodka ,pewnie ogarniesz zwyklym srubokretem albo nozem :wink: Edytowane przez trak

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
albo rozgrzej płaski śrubokręt i wtop go w resztkę gwintu albo wywierć cieniutkim wiertłem z 3 dziurki obok siebie i wbij płaski śrubokręt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam jeszcze że przy wierceniu łatwo nasypać opiłków do układu chłodzenia, więc dobrze takowy wąż wyjąć i zrobić to na stole, bo jak potem taki opiłek podejdzie pod termostat albo zawór nagrzewnicy to mogą być problemy.