Skocz do zawartości

[320] dmuchawa słabo działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki mały problem z nadmuchem, dmuchawa działa ale siła nadmuchu jest wg mnie słaba. Zwiększając siłę nadmuchu na panelu nadmuch wzrasta i to wszystko funkcjonuje prawidłowo ale jakoś cherlawie. W focusie żony na pierwszsym biegu dmuchawa wieje bardziej niż tu na max.

Co to może być bo chyba raczej nie jeż? Może silnik dmuchawy jest już słaby ? Spotkał się ktoś z podobnym tematem?

Opublikowano
  • Autor
...jeż :roll:

tylko czy przy walniętym jeżu obroty dmuchawy wzrastały by proporcjonalnie do sterowania z klimatronika? z reguły to chyba dmuchawa nie reaguje na sterowanie tylko żyje własnym życiem jak jeż jest zwalony, a tu wszystko działa dobrze tylko dmuchawa wieje tak jak by była "lekko zatarta"

no ale może takie objawy tez sa związane z jeżem :(

Opublikowano
Jak masz ustawione na gore/srodek/dol to wiadomo ze slabiej dmucha. Ustaw np tylko na srodek i bedzie wialo
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Witam,

mam taki mały problem z nadmuchem, dmuchawa działa ale siła nadmuchu jest wg mnie słaba. Zwiększając siłę nadmuchu na panelu nadmuch wzrasta i to wszystko funkcjonuje prawidłowo ale jakoś cherlawie. W focusie żony na pierwszsym biegu dmuchawa wieje bardziej niż tu na max.

Co to może być bo chyba raczej nie jeż? Może silnik dmuchawy jest już słaby ? Spotkał się ktoś z podobnym tematem?

Proponuje sprawdzic sile nadmuchu po wyjeciu filtra kabiny. :cool2: