Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Pozdrowienia z Indianapolis, Indiany.

Jestem szczesliwym uzytkownikiem 2008 BMW 328xi - E92 z silnikiem N52. Samochod kupilem poltora roku temu w Chicago - tam jest dosyc dobry wybor w uzywanych BM-kach. Szczegolnie chcialem posiadac E92 a tutaj w Indianie to rzadkosc - wiekszosc preferuje wersje 4-drzwiowe. To moje pierwsze BMW - przez wiele lat bylem uzytkownikiem Audi (A4, A6). Spodobalo mi sie bardzo nadwozie Coupe - Audi oczywiscie ma A5 ale to troche poza zasiegiem $$$ dla mnie. Ja zobaczylem ten model w relatywnie rzadkim kolorze Montego Blue to wiedzialem ze to moje auto. Pozatym szczegolnie chcialem rzedowa 6-tke szczegolnie gdy dowidzialem sie ze BMW odchodzi powoli od I6. Nie zawiodlem sie - to jest na prawde super silnik - brak wibracji, elastycznosc, wchodzenie na wysokie obroty - rewelacja. O wlasciwosciach jezdnych nie wspomne.

Jesli chodzi o wypas to w zasadzie wszystkie opcje poza oponami - mam 17" a wiem ze mozna bylo zamowic 18". Mam pakiet sport (zawieszenie, lopatki przy kierownicy, itp.). Mam cala historie auta - leasing, jestem 2gim wlascicielem. Typowa sytuacja w USA przy kupnie auta - duzo aut leasingowych z malym przebiegiem.

Jesli chodzi o modyfikacje to poza przyciemieniem szyb ze wzgledu na goracy klimat w Indianie, i nowe dywaniki to w zasadzie nic sie nie zmienilo. Z napraw, jedyne co mnie dotychczas spotkalo to wymiana calego zbiornika paliwa! Tak, okazuje sie ze w wersji xi, wskaznik paliwa (to co sie zepsulo) jest zintegrowane z bakiem i w przypadku awarii, trzeba wymienic caly zbiornik. Na poczatku myslalem ze warsztat mnie robi w konia, ale zobaczylem na wlasne oczy jak wymontowali stary i faktycznie - "klapka" na gorze zbiornika przez ktora normalnie jest dostep to zbiornika zostala wyeliminowana. Jestem ciekaw jaki inzynier w BMW wpadl na ten genialny pomysl. Cale szczescie ze to wszystko odbylo sie na gwarancji.

No a teraz troche zdjec...

BMW+328xi.JPG

5A_653.jpg

3g_658.jpg

qA_640.jpg

OA_640.jpg

Bartek

Opublikowano

Bardzo fajny kolor :cool2:

Tak jak Waldek napisał wyposażenie jak na USA dość fajne (sportowe fotele, nawi, hifi...)

Z tego co się orientuje to w USA przed liftingiem e9x M-pakiet nie był dostepny.

Szykujesz jakieś zmiany?

Opublikowano

Dzieki. Jesli chodzi o M-pakiet to nie slyszalem aby bylo to tutaj dostepne. Jesli chodzi o zmiany to nie przychodzi mi na razie nic konkretnego do glowy poza felgami i oponami.

Chetnie widze sugestie - ogolnie podoba mi sie auto takie jak jest.