Skocz do zawartości

e46 320d 2000r przy 160km/h odcina i spada do 120km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was ! Mam na imię Arek i jestem nowym userem forum, trafilem tutaj ponieważ potrzebuje pomocy, mam problem z moja E46 320d, 136hp z 2000r.

Mianowicie chodzi o to, iż po rozpędzeniu sie do 160km/h odcina mi gaz? wciskam pedal gazu do dechy w ogole nie reaguje na nic, predkość spadnie do ok 120km/h i pedał zaczyna znowu trybić i tak zawsze po osiągnięciu 160km/h. Mialem juz to kiedys i przestało teraz powtórka... Nie mam pojecia co to moze byc ponieważ nie znam sie nic na mechanice samochodowej, jednak przed oddaniem do mechnika kumpla chcialbym sie rozeznać w problemie, może miał kiedyś podobny przypadek, lub może słyszał o takim czymś??

Pozdrawiam, i dziekuje za jakakolwiek pomoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem to samo w e46 320d 136 KM, z resztą wiele osób to przerabiało, zacina się elektrozaworek sterujący turbosprężarką, po wymianie na nowy problem zniknął. http://allegro.pl/zawor-egr-turbiny-bmw-3-e46-e90-5-e39-e60-e61-oryg-i2719343765.html
Opublikowano

Miałem identyczną sytuację.

Wymieniłem przewody (wężyki) idące do turbo. Stare okazały się popękane(nie dało się ich normalnie wyciągnąć ponieważ sypały się w rękach). Koszt 20zł

Dodatkowo, przy okazji wyczyściłem filtry w elektrozaworach.

Opublikowano
wymień zaworek podciśnieniowy na nowy i wszystkie wężyki ... chwilowo zaworki możesz zamienić miejscami z tym od egr pod warunkiem że jest sprawny ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/