Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Mam takie pytanko kolejne już zresztą.Chciałem wymienić plyn hamulcowy i ten od wspomagania sprzegła niebardzo wiem jak sie za to zabrać.Ostatnio sie dowiedziałem że to nie jest takie proste bo musze odpowietrzyć sprzęgło a żeby to zrobić trzeba zamknąć obieg :shock: .ale nie wiem o co chodzi .plyn mam juz dosyć ciemny i ostatnio wydaje mi sie że jakoś inaczej chodzi to sprzęglo. wymiana płynu powinna pomóc?????to moje pierwsze bmw i dopiero się ucze tak żę prosze o wyrozumiałóść mam e36 m50b25 z sekwencją.
Opublikowano

kolego moge ci opisac jak ja odpowietrzam sprzeglo w e36:

luzujesz odpowietrznik przy wysprzegliku, odkrecasz korek od zbiorniczka plynu hamulcowego a nastepnie napelniasz szczykawke plynem hamulcowym, zakladasz wezyk na szczykawke i odpowietrznik i wpuszczasz plyn przez odpowietrznik aż bedzie przybywać w zbiorniczku po czym dokręcasz i gotowe. Szczykawe to polecam z apteki za jakies 3 zl 100ml pojemnosc przydaje sie nawet do innych rzeczy w warsztacie. Pozdr :wink:

E36 m50b25 VANOS coupe