Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i pytam

Co może powodować problem z ustawieniem konta świecenia fabrycznych biXenonow w moim e 46.

Wygląda to tak że mechanizm w kloszach (góra dół po odpaleniu) działa, natomiast ostatnio często ustawia mi światła mocno w górę. Po kilku "przeładowaniach" lampy odpalają na prawidłowym poziomie, ale juz za chwile jest to samo. Kierowcy na ulicy mrugają myśląc że jadę na długich. Pomożecie ? :)

Opublikowano

Troche nie rozumiem twego pytania ,ale powiem tak : czujniki regulacji swiatel masz przy przednim i tylnym prawym kole ,sciagnij kola i zobacz czy sa cale--wspolpracoja one z wachaczem.

Jesli swiatla ida w gore to znaczy ze przod auta jest nisko ,tak by to wyczytal czujnik---jak sie nie myle to przedni podnosi reflektor :wink:

Gdyby tyl byl obciazony to swiatla powinny ustawic sie w dol i tez by to wyczytal czujnik ----jak sie nie myle to tylni opuszcza reflektor :wink:

Zagadka :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
Wszystko się zgadza, tylko czemu czujniki ustawiają raz tak a raz inaczej przy takim samym obciążeniu ? Zmienia się to coraz częściej.
Opublikowano
Sprawdź odczyty na żywo z czujników i będzie wszystko jasne. Mam podobny problem, jeśli ktoś byłby taki uprzejmy i podesłał mi screene lub poprostu sprawdził czy przy nacisku na prawe nadkole wartość z przedniego czujnika rośnie czy maleje. Najprawdopodobniej rozpracowałem elektronikę w tym czujniku i potrzebuje potwierdzenia że wszystko gra.
Opublikowano

Jak to na żywo sprawdź ? Nie wiem o czym myślisz

Tak na chłopski rozum to pewnie czujniki coś zaczęły szwankować bo po piątym szóstym odpaleniu Xs raz za razem lampy ustawiają się normalnie. Później w trakcie jazdy znowu biją w górę :mad2: Trzeba podjechać do fachowca bo ludzie mrugają długimi wieczorem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak na chłopski rozum to pewnie czujniki coś zaczęły szwankować bo po piątym szóstym odpaleniu Xs raz za razem lampy ustawiają się normalnie. Później w trakcie jazdy znowu biją w górę :mad2: Trzeba podjechać do fachowca bo ludzie mrugają długimi wieczorem

W inpie jest opcja podglądu jakie wartości przychodzą z czujników poziomowania, poza tym sprawdzając błędy modułu świateł odnośnie czujników poziomowania można spotkać dwa, pierwszy to info o uszkodzeniu czujnika(zwarcie do masy albo zasilania nie pamiętam) a drugi o przerwie w instalacji.

Opublikowano

W inpie jest opcja podglądu jakie wartości przychodzą z czujników poziomowania, poza tym sprawdzając błędy modułu świateł odnośnie czujników poziomowania można spotkać dwa, pierwszy to info o uszkodzeniu czujnika(zwarcie do masy albo zasilania nie pamiętam) a drugi o przerwie w instalacji.

Tak właśnie było i wyszło,ze przedni poszedł.

|Załatwiła go część przednia nadkola, która urwała się przy 220kmh :) Czyli znowu wszystkiemu winny TC & c.o. :)