Skocz do zawartości

Zachowanie ekonomizera bmw e39 520d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ekonomizer na 4 biegu powinien pokazywać te 19 litrów ?? czy więcej w 520d ?

mam nową przpływkę za 160 zł z allegro ;p ale jest lepiej wczesniej było na 4 biegu i pełnym gazie tylko 11 litrów.

nie wiem czy nie powinien się zamknąć na 4 biegu do kąca ?

napewno na bosch za 500 zł lub pireburg by tak było ? 4-Ekonomizer do kąca ??

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano
Móśi sie do kąca wyhyladź inaczej masz coś zepsóte jeszcze. Mósisz jehać podłonczyć pod kompóter morze coś wykarze. :cool2: i daj znać na foróm co było nie tak z ałtkiem :)
Opublikowano
ok :D :D :D :D to chyba wina przepływki ;D za 160 zł za allegro co nie ?

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano (edytowane)

:) narazie ta niech się męczy później kupie

pireburga albo boscha

Edytowane przez Adam94

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

No pewnie. Kóp puźniej :duh: :duh:

Ty masz w domu słownik? Nie widzisz jakie robisz błędy? Przecież to tragedia. Chodzisz już chyba do gimnazjum to już takie podstawy powinieneś znać.

Opublikowano
a czy to może być spowodowane coś z winą wtrysku sterującego lub zaworu n75 ? czy to przepływka

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
ja w e46 320 miałem identyczny problem. ekonomizer stawał na 13 litrach, obroty na 2.5 tys a auto stało w miejscu i nawet nie myślało o przyśpieszaniu. posłuchałem magika i kupiłem nową przepływkę za 530 zł BOSCHA. I.... Niewielka poprawa :mad2: po tym podjechałem do jednego z lepszych mechaników i podłączyłem bunię pod kompa. wywaliło tyle błędów, że przez tydzień z podziwu wyjść nie mogłem :duh: po skasowaniu jak ręką odjął, tylko w chwili obecnej nie pamiętam co tam wyskoczyło... Jest to na prawdę denerwujący problem, zwłaszcza przy wyprzedzaniu- 136 KM a zachowywał się czasami jak wolnossący wóz drabiniasty....
Opublikowano
hm możliwe ze i ja tak mam

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano (edytowane)
dziś na 3 szła jak burza ekonomizer do końca a na 4 już do 20 ;/ nie wiem czemu no czy to moze dlatego ze ten nowy przepływomierz jest zwalony ? dodam ze jak jest zimna a ruszam to przygasa az czasami ;/ Edytowane przez Adam94

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Adam sprawdź czy nie masz zatartego łożyska w kole. Może to powoduję takie anomalie? Albo sprawdź ciśnienie w kołach bo auto ma wtedy większe opory. Sprawdzisz to podłączając auto pod kompa. Powodzenia :cool2:
Opublikowano

ciśnienie w kołach :cool2: łożyska :cool2: :D :D :D :lol: :lol: :norty:

może trzeba z-adoptować :D:D ? hehehe dodam ze jak zimna a ruszam nie rusza płynnie tylko szrpie i czasem chce zdechnąć pod górke czasem robi kaput ;/ trzeba duzo gazu

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=90753 ??? Chyba tutaj chodzi o serie 3 a nie wiem czy u mnie to by prszeszło sprawdzał ktoś czy to działa ??

z moich myśli wyniaka ze to jest tak jak ktoś nigdy nie wymieniał przepływki to musi zmienić ten 1 numer ze starej końcówki na nową która jest przypisana w tej tabeli ale nie wiem czy pasuje do e39 ? i wtedy powinien iść nie do 20 tylko dalej bo seria 3 ma mniejszą skale ekonomizera a 5 ma większą 25 czy nawet 30 litry dobrze myśle ? a wczesniej trzeba sprawdzić ten numerek czy trzeba zmienić czy już jest wpisana nowa wersja ?

Obejrzyj Moje BMW