Skocz do zawartości

Ubycie plyny chlodniczego i problemy z nawiewem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam BMW E34 osobisice przywiozelm ja z niemiec przez 15 tysiecy nic sie nie dzialo i jestem bardzo z niej zadowolony. Odstatnimi czasy zaczolem miec problemy z nawiewem. Mianowicie raz sie walcza a raz nie. Jezli sie nie wlaczy to wystarczy puknac przy nogach pas. i zaczyna dzialac. Czy nalezy wymienic dmuchawe. Jesli tak to jaki moze byc koszt takiej przyjemnosci. Teraz 2 bardzo wazna sprawa. Wczoraj wsiadam i patrze na wyswietlaczu napisane jest ze brak plynu chlodzacego. Sprawdzam i faktycznie brak. Dolalem i sprawdzam czy nie ma wycieku. Nic nie kapie.

Nie wiem czy to moze miec wplyw. ale to auto tragicznie grzeje w zime i utrzymuje niska temp silnika. Czy zepsuty termostat (zaciety na duzym obiegu)moze miec na to wplyw (chodzi mi o ubytek plynu) Moze ktos ma dobry warsztat zajmujacy sie BMW na zaciszu. Moze jest to typowa usterka dla tych aut. Czekam na odpowiedzi.

Z gory wielkie dzieki i pozdrawiam

Karol

Opublikowano

jak płynu ubywa to na 100% masz wyciek---tylko gdzie :?:

u mnie zwiało sporo w czasie mrozów: -25 st.C --klamra fabryczna nie trzymała skurczonego od mrozu węża,sączyło się tak powoli,że nie mogłem tego wypatrzeć od miesiąca :duh: płynu zwiało,w jego miejsce wciągnęło powietrze i ogrzewanie,nawiewy poświrowały

2 klamry nowe+odpowietrzanie układu chłodzenia (w raz z załączoną nagrzewnicą)---wszystko chodzi jak należy

sprawdż klamry,może zmień na nowe,u mnie tam gdzie był wyciek wyglądało wszystko OK,A NIE BYŁO

Opublikowano
Ja myśle że wystarczy przeglądnąć instalację dmuchawy, szczególnie złącza na których mogą powstawać przerwy w zasilaniu.A co do wycieków stale kontroluj co się dalej dzieje.