Skocz do zawartości

Falujace obroty m44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w mojej trojce m44 posiadam dosc nietypowy problem z falujacymi obrotami, otoz gdy w czasie jazdy wrzucam na luz to automatycznie obroty skaczal w przedziale 1000-500 rpm, natomiast gdy samochod sie zatrzyma obroty sa stabilne. Prosze o jakas dobra rade bo to troszke denerwuje dodam jeszcze ze gdy silnik jest zimny to ladnie sie zbiera natomiast jak sie nagrzeje to z dolnych partii obrotow ma lekkiego mulka. Szukalem ale nie znalazlem dokladnie mojego przypadku takze prosze o wyrozumialosc oraz fakt ze jestem tu nowy i jest to moj pierwszy temat :wink:
Opublikowano
  • Autor
Pomoze ktos prosze??
Opublikowano

kolego możesz sprawdzić silniczek krokowy czy sie nie zawalił jakimś syfem.

Czytałem również na forum że często przy takich objawach wystarczy reset ECU i wraca do normy.

viewtopic.php?f=15&t=44027

Tu masz ten temat ;)

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)

Opublikowano
lambada......
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano
Moze to byc tez czujnik spalania stukowego. Podjedz na kompa, wtedy bedziesz wiedzial czy sa bledy, np lambdy i przeplywki itd
Opublikowano
  • Autor
Wlasnie czekam na moj interfejs moze jutro juz nadejdzie :) w sumie to jutro sproboje ten restart komputera zrobic a jezeli nie pomoze to interfejs i tez tak mysle ze ta lambada po nagrzaniu wariuje ale wyjdzie wszystko w praniu :P
Opublikowano
  • Autor
Panowie jest tak ze inpa wykazala blad 124 intake air temperature i po wzglednych ogledzinach okazalo sie ze nie posiadam czujnika temperatury powietrza zasysanego (ktory juz zamowilem) i teraz moje pytanie czy to to moze byc przyczyna mojego ww problemu?? dodam jeszcze ze w czasie jazdy po wrzuceniu na luz (jak silnik juz osiagnie swoja temperature) i przytrzymaniu przez chwilke gazu na poziomie 1100 rpm silnik nie faluje, natomiast jesli bym puscil bez przytrzymania to fala jest. Moze to krokowiec bo po przekreceniu kluczyka dziwnie skwierczy i to nie rownomiernie.
Opublikowano
u mnie tak bylo z klapkowcem podczas jazdy ped powietrza go pchal i falowalo a na postoju wszystko bylo ok
jedynakk
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Problem rozwiazany, przyczyna: brak czujnika powietrza zasysanego (nie wiem po co ktos wogole go wyjmowal)