Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w mojej trojce m44 posiadam dosc nietypowy problem z falujacymi obrotami, otoz gdy w czasie jazdy wrzucam na luz to automatycznie obroty skaczal w przedziale 1000-500 rpm, natomiast gdy samochod sie zatrzyma obroty sa stabilne. Prosze o jakas dobra rade bo to troszke denerwuje dodam jeszcze ze gdy silnik jest zimny to ladnie sie zbiera natomiast jak sie nagrzeje to z dolnych partii obrotow ma lekkiego mulka. Szukalem ale nie znalazlem dokladnie mojego przypadku takze prosze o wyrozumialosc oraz fakt ze jestem tu nowy i jest to moj pierwszy temat :wink:
Opublikowano

kolego możesz sprawdzić silniczek krokowy czy sie nie zawalił jakimś syfem.

Czytałem również na forum że często przy takich objawach wystarczy reset ECU i wraca do normy.

viewtopic.php?f=15&t=44027

Tu masz ten temat ;)

Z BMW jest jak z seksem.. Po co latać na ręcznym jak można dać w pi*de ^^

http://images75.fotosik.pl/883/2efac5199f97deb3med.jpg

http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=202893

Moja mała :)

Opublikowano
Moze to byc tez czujnik spalania stukowego. Podjedz na kompa, wtedy bedziesz wiedzial czy sa bledy, np lambdy i przeplywki itd
Opublikowano
Wlasnie czekam na moj interfejs moze jutro juz nadejdzie :) w sumie to jutro sproboje ten restart komputera zrobic a jezeli nie pomoze to interfejs i tez tak mysle ze ta lambada po nagrzaniu wariuje ale wyjdzie wszystko w praniu :P
Opublikowano
Panowie jest tak ze inpa wykazala blad 124 intake air temperature i po wzglednych ogledzinach okazalo sie ze nie posiadam czujnika temperatury powietrza zasysanego (ktory juz zamowilem) i teraz moje pytanie czy to to moze byc przyczyna mojego ww problemu?? dodam jeszcze ze w czasie jazdy po wrzuceniu na luz (jak silnik juz osiagnie swoja temperature) i przytrzymaniu przez chwilke gazu na poziomie 1100 rpm silnik nie faluje, natomiast jesli bym puscil bez przytrzymania to fala jest. Moze to krokowiec bo po przekreceniu kluczyka dziwnie skwierczy i to nie rownomiernie.
  • 4 tygodnie później...