Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam podczas hamowania silnikiem komp pokazuje spalanie w ok 4-5l jeśli obroty zejdą do ok 1200 obrotów , nie powinno być 0?? i mogę sobie ruszać bez dawania gazu z 1 później 2 jedzie dalej 3 i też się toczy dalej i tak samo bez gazu ?? dodam że jak jest powyżej tych ok.1200 obrotów to komp normalnie pokazuje 0 Edytowane przez Czarny199393
Opublikowano
Bo od 1500 obrtów silnik nie pobiera benzyny jezli jest na biegu i nie dodajesz gazu a ponizej tych obrotów juz tak poczytaj troche nie tylko tu na forum ale pełno tego w necie jest o hamowaniu silnikiem i w jaki sposób oszczedza to paliwo ;)
Opublikowano

to tak ma być?? bo dziś wymieniłem świece platynowe które były już trupy ok.50-70tyś (żeby niebyło to poprzedni właściciel tak dbał.....) to możliwe że teraz będzie mniej palił bo przy spokojnej jeździe przez miasto palił mi 14l/100 to może była ich wina

i zauważyłem że pod silnikiem jest trochę płynu od chłodnicy tzn że uszczelka pod głowicą zaczyna puszczać ....?? dodam że podkorkiem do oleju niema żadnych osadów

Opublikowano (edytowane)
no ale teraz zobaczymy na nowych świecach bo tak jak mówiłem trupy..... i teraz włożyłem http://allegro.pl/swiece-ngk-audi-a6-a8-3-7-4-2-bmw-e46-316-318-320-i2727301554.html

i jeszcze proszę o podpowiedz co z tym płynem od chłodnicy

Prawdopodnie zbiorniczek wyrównaczy przepuszcza gdzies czyli sie rozczelnił , jakbys miał uszczelke pod głowica to by ci kopcił na biało nawet po rozgrzaniu jezeli nie ma tego efektu to pewnie zbiorniczek musisz sprawdzic poporstu troche pojezdzij i jak sie silnik sie porządnie nagrzeje zoabcz pod maske czy nic nie tryska w okolicach zbiorniczka bo po nagrzaniu jak wiadomo bedzie mocno sikac ;)

A co do spalania to moze być kilka rzeczy . Sonda Lambda , Przepływomierz , Czujnik Połozenia Wałka Rozrządu , Czujnik Wała Korbowego , Odma , i napewno jeszcze cos sie znajdzie musisz jechac pod komputer to raz a dwa upewnic sie sie ze styl jazdy który ty preferujesz jest napewno ekonomiczny samo hamowanie silnikiem duzo nie wpłynie na spalanie ;)

Edytowane przez Bartek1982Sce