Skocz do zawartości

Stuki w okolicach tylnego lewego koła-co to??help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj wyjezdzajać z ogrodu zauważyłem ze cos stuka w okolicach tylniego lewego koła sa to takie nieregularne stuki najszczesciej przy gwałtownym ruszaniu , hamowaniu gdy wjezdza sie na jakąs nierówność lub wpada w dziure.Nie wiem co to moze stukać auto stoi równo nie jest przechylone na żadną strone,nie rzuca nim,tylko te stuki :mad2: co to moze byc amortyzator,tłumik czy cos od skrzyni?Odgłos jest stumiony a przy wiekszych nierównosciach i dziurach słychac jakby blacha stukała o blache.

Powiedzcie mi co mam jeszcze sprawdzic jak pojade na kanał.

Opublikowano
W pierwszej kolejności sprawdź górne mocowanie amortyzatora. To słaby punkt E36. Dostaniesz się do tego od strony bagażnika, odchylając boczną wykładzinę.
Opublikowano
W pierwszej kolejności sprawdź górne mocowanie amortyzatora. To słaby punkt E36. Dostaniesz się do tego od strony bagażnika, odchylając boczną wykładzinę.

jutro na to zobacze w suimie tez mi sie tak wydaje ze to cos tam :roll: tzn co mogło sie z nim stac to jest ta guma na samej górze jak to dokładnie obadać?

sillentblocki

a co to?ale laik ze mnie :mrgreen:

Opublikowano
Obstawiam raczej na 100% sinnentblok tylnego wachacza, pewnie stuka aluminiowa część stykając się z wachaczem, koszt Lemforder coś około 60zł.
Opublikowano

Witam.Myślę że warto sprawdzić gumę wahacza.Jest to guma łącząca wahacz z karoserią.Sa dwia na samochód po jednej na każdą ze stron.

To słaby punkt w E36 wiem bo dużo tego sprzedaję.Pozdrawiam

Opublikowano
silentblocki są to tuleja metalowo gumowe montowane na wahaczach

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Ja miałem coś takiego.

Okazało się że pękła sprężyna, jeden zwój od góry i wpadł pomiędzy dolne zwoje. Po 2 tygodniach miałem to samo tylko z drugiej strony, więc teraz nic nie stuka i mam równo.

Opublikowano
Jeśli nie ma pewności co to jest proponuje jechać na "szarpaki" na stacje diagnostyczną taka impreza to ok.20PLN. Przemaglują tylny zawias, zobaczysz gdzie masz luzy, co niedługo będziesz wymieniał i jaki jest ogólny stan.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!