Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam panowie nabylem ostatnio 118d po lifcie 2007 , 140 km , i zauwazylem taka ciekawa rzecz. Jak stawalem na światłach i rzucałem na luz jak auto staloi , to w momencie zdjecia nogi ze sprzegla samochow gasl. natomiast ja chciałem wrzucić jedynkę w momencie naciśnięcia sprzegla sie odpalal. prosze o pomoc czy to jest jakies ustawienie w aucie o którym nie wiem czy cos świruje samochodzik?

z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu zagadki.

Edytowane przez drops1985
Opublikowano

No widzisz, grunt to wiedzieć co się w autku ma :) generalnie chyba fajnie, bo można spalanie poprawić. Jak denerwuje z tego co wiem to też można to wyłączyć.

pozdrawiam

.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie można tego wyłączyć na stałe, o ile się nie mylę nawet kodowaniem.

Za każdym razem po odpaleniu motoru musisz użyć przycisku do wyłączenia systemu auto start-stop.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie można tego wyłączyć na stałe, o ile się nie mylę nawet kodowaniem.

Za każdym razem po odpaleniu motoru musisz użyć przycisku do wyłączenia systemu auto start-stop.

Można zakodować pamięć przycisku start/stop. Jeśli funkcję dezaktywujesz przyciskiem to tak pozostanie chyba, że ją ponownie włączysz naciskając ponownie wspomniany przycisk.

Stan pamiętamy jest nawet po wyłączeniu silnika i uzbrojeniu auta. Nie trzeba za każdym razem jej wyłączać...

Funkcja ta nawet występuje jako opcja FA :D

Pozdrawiam

Opublikowano
No to nie wiedziałem ;) fajnie, że jest taka opcja, bo mnie to strasznie wkurzało, kolejna czynność, którą trzeba wykonać zaraz po wejściu do auta ;)