Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No chyba jedynym logicznym rozwiązaniem jest przepalona żaróweczka w zegarach?

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

Opublikowano
No chyba jedynym logicznym rozwiązaniem jest przepalona żaróweczka w zegarach?

to chyba logiczne,że sprawdziłem żarówkę :mad2:

licznik wymieniłem na inny i nic,abs działa

wszystko działa tylko nie pali mi się ikona asc :cry2:

nawet przy odpalaniu się nie świeci

Opublikowano
A tego nie wiem :lol: Bo mam w 750 ASC,można rozebrać (gdzieś widziałem instrukcje). :mrgreen:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiem , czy temat jeszcze aktualny ale, tu masz z czego wybrać ----->>https://www.google.pl/search?hl=pl&newwindow=1&tbo=d&rlz=1C2AVSA_enPL430PL456&biw=1440&bih=809&q=jak+rozebra%C4%87+przycisk+asc+&oq=jak+rozebra%C4%87+przycisk+asc+&gs_l=serp.3...2108.8160.0.8520.26.22.0.4.4.0.165.2620.3j19.22.0...0.0...1c.1.2.serp.N06a7DbsLLU

Wujek Google , wie najlepiej :mrgreen:

Jak zaczełem, kupować 750tke, chłopaki z tego forum, udzielali mi rad, ja natomiast zadałem pytanie jak działa ASC, napisali mi że, po lifcie od 1992r kontrolka pali się na przycisku, a na liczniku pusto.Zaś w przedlifitowym 1986-1991, pali się na liczniku kontrolka, przycisk martwy . :cool2:

PS. A to nie czasami bezpiecznik ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

aktualne :8)

wyjąłem przełącznik i go rozebrałem i się okazało że są dwie diody z czego jedna jest spalona :(

wylutowałem je i na dniach kupie diody ,wlutuje i zobaczymy czy będzie świeciło :?:

dam znać jak co z tego wyjdzie :cool2:

Opublikowano
Tak są dwie diody. Jedna podswietla napis ASC na czerwono , a druga zieloną diode.
Opublikowano

no i przelutowałem diody ,założyłem przełącznik i......guzik świeci na zielono cały cały czas ,a podczas ślizgania się kół guzik zielony mruga

i na zegarach pisze |||ASC||| czyli jest ok :P

ale podświetlenie napisu ASC się nie świeci :x

a na zegarach w dalszym ciągu ikony ASC nie ma

Tak jak napisałeś ,że po 92' roku pali się przycisk,a od 86'-91' roku świeci się ikona na zegarach,a przycisk martwy :nienie: :nienie: :nienie:

to ktoś pomylił pojęcia bo ja mam 89' rok i świeci mi przycisk ,a nie ikona na zegarach

Opublikowano
Gdzieś się tam dowiedziałem że ASC bez T ( przychamowanie kół ) Pali się przycisk , przed liftem. Z ASC+T tak jak jest u mnie w e32 750i, kontrola trakcij wyłączona , wieżdzam na lód i zaczyna migać kontrolka na zegarach ASC. Nie wiem ile w tym prawdy, ale konstruktorzy z Monachium w E32 robili cuda :D