Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biorąc pod uwagę fakt że jest to mój pierwszy post, chciałbym na wstępie przywitać wszystkich użytkowników forum.

Od momentu założenia konta w tym miejscu większość czasu poświęciłem na przeglądanie wątków.

Jestem posiadaczem BMW X5 E53 3.0d '03r od 2008r. Mogę pomóc w niektórych sprawach dotyczących tego modelu samochodu, oraz podzielić się swoimi doświadczeniami w temacie zakładów zajmujących się mechaniką samochodową w woj. Świętokrzyskim.

Do rzeczy...

... od pewnego czasu zauważyłem dziwne stuki dobiegające z okolic klapy bagażnika. Efekt zauważalny jest jedynie na nierównościach drogi. Organoleptycznie wszystko wygląda ok, elektrozamki w dolnej części klapy działają bez zarzutu, w bagażniku nie ma nic co mogło by przemieszczając się powodować taki efekt.

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem w X5?

Podejrzewam, że jest to jakaś bzdura - typu regulacja, etc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
U mnie może stuków wielkich nie było ale pomogła regulacja po bokach z gumowymi końcówkami (regulowane odboje?)
Opublikowano

Eureka!

Po wyregulowaniu odbojników, cisza jak "makiem zasiał" :)

Uwielbiam takie naprawy.

Serdecznie dziękuję za pomoc.

p.s. Proszę o zamknięcie tematu.

• 8 lat później...
Opublikowano
podlaczam sie do ostatniego posta gdzie sie go montuje bo umnie tez majstry po jakiejs naprawie zostawily w bagazniku i tez mi strasznie tzreszcy klapa na kocich lbach