Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :)

Próba uruchomienia silnika,przekręcam kluczyk i...............zamiast rozruchu słyszę terkot.Podjechał znajomy.Kabelki i autko zapala bez problemu,żaden terkot,zwykła praca rozrusznika.Ruszam z pod domu,przejeżdżam 300m koło kiosku zatrzymuję się i odruchowo wyłączam silnik.Aż mi się gorąco zrobiło(znajomy odjechał).Kupuję gazetkę z drżącym sercem wsiadam do auta,przekręcam kluczyk i ............silnik uruchamia się bez problemu.

Problem pojawia się co jakiś czas (temperatura silnika nie ma znaczenia).Akumulator ma 2 m-ce,jest naładowany (chyba).Kij diabeł??? :mad2:

Jak Macie jakiś pomysł co się dzieje proszę się nie krępować :D .Będę wdzięczny.

Pozdr.

Opublikowano

Czy adoptowałeś nowy aku w aucie za pomocą komputera ?

W sensie czy rejestrowałeś wymianę akumulatora ?

Sprawdź napięcie ładowania.

Może masz jakiś dokładany system który zżera zasilanie.

Podłącz pod komputer i dobrze zdiagnozuj.

Opublikowano

Czy adoptowałeś nowy aku w aucie za pomocą komputera ?

W sensie czy rejestrowałeś wymianę akumulatora ?

Sprawdź napięcie ładowania.

Może masz jakiś dokładany system który zżera zasilanie.

Podłącz pod komputer i dobrze zdiagnozuj

Wszystkie te opcje są "prawidłowe" (napisałem w cudzysłowie bo nie działa).Sprawdzał to ponoć wykwalifikowany elektryk samochodowy.

Dzisiaj rano znowu miałem "przygodę" z rozrusznikiem.Pomógł sąsiad.Po godzinie z pod pracy zapaliłem bez problemu :mad2:

Ludzie ratujcie bo się zastrzelę!

Pozdr.

Opublikowano

Taka sugestia ktora u mnie zadzialala:Do rozrusznika idzie gruby kabel pradowy i jeden cieniutki na ktoryms z nich nie ma dobrego przejscia.

Dzięki,nie wiem jeszcze jak ale za godzinę spróbuję to zrobić sam.Mam ambiwalentne zaufanie do "fachowców". :cry2:

Pozdr.