Skocz do zawartości

BMW E39 525D WODA W PODLODZE!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moja beta, a mianowicie z tylu na miejscu pasarzera z prawej strony wybralem miske wody.Podciaglem wykladzine i dokladnie ja wybralem.Po tygodniu wykladzina byla sucha. Dzisiaj skontrolowalem jak to wyglada i znowu wszystko mokre. Czy mial ktos taki problem? Dodam ze jak wybieralem wode sprawdzilem czy nie ma dziur w podlodze ale wydaje sie wszystko ok, wiec nie mam pojecia ktoredy ta woda sie tam dostaje. Jakies pomysly?
Opublikowano
Witaj. Był ten temat już wiele razy i chyba każdy to przerabiał mniej lub bardziej dotkliwie. Winę ponoszą odklejone maty wygłuszeniowo - uszczelniające drzwi. Pościągaj boczki drzwi i zobaczysz taką ciemno szarą piankę przyklejoną jakimś klejem bitumicznym. Ja profilaktycznie we wszystkich drzwiach zrobiłem: zerwanie do końca mat (uwaga, żeby nie potargać i od nowa przykleiłem klejem podobnym do sylikonu, ładnie przyłożyłem, można powiedzieć "zafugowałem", założyłem boczki i do dziś dzień susza.
Opublikowano

Pamiętaj, żeby te maty kleić czymś, co będzie plastyczne i możliwe do odklejenia. Jak przykleisz czymś trwałym to praktycznie każda konieczność pogrzebania w bebechach drzwi będzie się wiązała z szukaniem nowych/używanych mat wygłuszających bo jak te obecne, trwale przyklejone będziesz musiał oderwać to najpewniej je uszkodzisz tak, że do niczego się nie będą już nadawały.

Ja swoje maty kleiłem masą/kitem plastycznym do uszczelnień między uszczelkami i szybami samochodowymi. Zdaje się firmy Boll.

Pzdr.