Skocz do zawartości

E60 jeżdżę z odłączonym ibs mam pytanie....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pół roku temu padła mi inteligentna klema minusowa ibs, objawem tego był gasnący silnik. odłączyłem ten mały kabelek i problem znikł :) moje pytanie dotyczy odpalania zimnego silnika a konkretnie to dziś rano było -2 C i odpalił dopiero za trzecim razem i silnik chodził strasznie nierówno przez jakiś czas. chce zapytać czy nie są to czasem konsekwencje niedziałającego ibs?
Opublikowano
Potwierdzam, sterownik szlak trafił , podłączyć pod kompa i sprawdź błędy , powinno wywalić wszystkie świece , mam to samo. Pozdro
Opublikowano
  • Autor
a to dzięki Wam śliczne :) za tydzień zmienie to dam znać czy pomogło :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Potwierdzam, sterownik szlak trafił , podłączyć pod kompa i sprawdź błędy , powinno wywalić wszystkie świece , mam to samo. Pozdro

Nie musi być błędu wszystkich świec, zepsuty sterownik może nawet pokazywać błąd jednej świecy.

Opublikowano
Napisałem na własnym przykładzie , u mnie wysypalo wszystkie 6, ale dzięki za info na przyszłość . Pozdro
Opublikowano

A tak nawiasem ...

Jak mozna jeździć z odlaczonym IBS przez pól roku?

Wymien go.

Opublikowano
  • Autor
jakoś tak se zapomniałem o tym :) wymienie go :)
Opublikowano
Witam ja tez mialem blad IBS i kupilem 2 kleme minusowa IBS nie jest tanie i dalej mam ten sam blad 4a27 po skasowaniu powraca macie moze jakies porady jak to naprawic ?
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam, mam pytanie czy do wszystkich wersji silnikowych e60/e61 jest ta sama klema czy są rózne ?