Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was pytanie?

Który wzmacniacz wybrać: Sony XPlod XM-SD14X czy może

JBL CS 50,4 Dodam iż oba są 4/3/2 i w podobnej cenie.

Wzmacniacz ma zazilić przednie głośniki Sony XS-HT130SN które obecnie są bezpośrednio podpiete pod radio Sony.

A drugie pytanko: Jaki subwofer wybrać do kufra do 730 tak aby był w miare słyszalny w srodku auta i zgrał się dobrze ze wzmakiem.

---A może ktos z Was już używa takich sprzętów - Jak to gra, jak odczucia? Pozdrawiam-Adam.

Opublikowano

Witam Adnina :D . Jeżeli chcesz montować wzmak to polecam JBL`a. Jest to solidna firma i produkuje sprzęt na dobrym poziomie a sony.... pozostawię bez komentarza, choć napewno mają swoich zwolenników.

Co do suba to zależy ile chcesz przeznaczyć na taką inwestycje... Myślę, że rozmiar 30 cm byłku dobry, ale jak wiadomo rozmiar to nie wszystko :nienie: Najistotniejsza jest na tym etapie cena a potem moc i dopiero można zastanawiać się nad firmą suba. Pozdrawiam

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano

Jesli masz glosniki Sony to moze lepiej kup wzmaka Sony bo pod JBL moga wysiasc. Nie obraz sie ale Sony to tylko telewizory.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Jak już masz cały sprzet sony :? to wzmak też dokup sony bo wydaje mi sie że bedzie najlepiej wspołpracował z tymi głośnikami i napewno nie bedzie za mocny!
-----BMW E28 520i-----
Opublikowano

Dzięki za porady -chodź dalej mam dylemat

Co do poziomu kwoty jaka przeznaczam na sprzęt to jestem elastyczny.

Uważam że lepiej dołożyć i kupić coś dobrego niż wydać 200-300zł i nie mieć z tego satysfakcji. :?

Na wzmacniacz: tak do 600zł a na subwofera podobnie.

Z czasem wymienie i głosniki przednie (w sumie najważniejsze) ale narazie muszą zostać te (są nawet przyzwoite jak na Sony)

A może macie wypróbowane inne zestawy - dobrze jest skorzystać z doswiadczeń innych niż kupić na ślepo (próba odsłuchu w sklepie jak dla mnie mija się z celem bo i tak sprzęt będzie pracował w zupełnie innych warunkach)

Podzdro

Opublikowano

Dodam -co jest ważne

Subek ma pracować w e32 w kufrze który jest dość szczelny dźwiękowo

(chyba będe musiał usunąć przegrodę blaszaną za podłokietnikiem w oparciu )

Opublikowano

Witaj.

Mialem podobny problem u siebie.

Mam zestaw magnata (glosniki + sub + wzmacniacz)

Gra dla mnie wystarczajaco, takze stanowczo nie polecam usuwania blachy!

Jesli bedziesz mial dosc dobry sprzet to na pewno wystarczy.

Lepiej odlozyc troche pieniedzy i dokupic jakies dobre glosniki do tylu.

No chyba ze chcesz miec w aucie mayday 3 metry od glownej sceny :wink: