Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tych mrozów mam tak: zamykam drzwi, wyciągam kluczyk a po 1-2 sekundach zamek się otwiera. Dopiero za drugim razem pozostaje zamknięty choć do końca nie jestem przekonany bo już 3 krotnie rano miałem otwarte auto ??!!

Może ktoś miał podobne problemy i jest w stanie podpowiedzieć nt. rozwiązania tego problemu ...

pozdrawiam

Opublikowano
jak miałem e34 to też tak mi się działo a spowodowane bylo awarią siłownika od centralnego w tylnych drzwiach więc pewnie masz walnięty któryś z siłowników
Opublikowano

Moze byc to spowodowane niskim poziomem napiecia jak i zacinajacym sie silownikiem ktory nie domyka sie do konca. Mozna je delikatnie przesmarowac oliwka do maszyn do szycia (nie lapie syfu)

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Od tych mrozów mam tak: zamykam drzwi, wyciągam kluczyk a po 1-2 sekundach zamek się otwiera. Dopiero za drugim razem pozostaje zamknięty choć do końca nie jestem przekonany bo już 3 krotnie rano miałem otwarte auto ??!!

Może ktoś miał podobne problemy i jest w stanie podpowiedzieć nt. rozwiązania tego problemu ...

pozdrawiam

Też tak miałem, albo jeszcze tak mam. Dzisiaj miałem. Teraz wiem, że nie domyka mi siłownik drzwi pasażera. Muszę wcisnąć zamykanie drzwi 2-3 razy i potem jest ok. Myslę, że jest to sprawa wilgoci i zamarzniętego/przymarzniętego mechanizmu zamka lub siłownika bo mimo, że są one zamknięte to czasami dostaje się do nich woda.

Opublikowano
Nie wiem co macie na myśli pisząc "siłownik", ale ja tak mam, że jest po prostu już trochę starty ten dzyndzel-czujnik, który odpowiada za przesłanie sygnału, że drzwi są zamknięte. Znajduje się to na słupku. Psikałem różnymi specyfikami, ale to nic nie dało. Trzeba go po prostu wymienić. Swoją drogą jakby któś miał cóś takiego do sprzedania to z chęcią kupię.