Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To mój pierwszy post na forum, więc witam przede wszystkim.

Otóż mam zamiar kupić sobie BMW E36. Będzie to na pewno seria 3, a w serii 3 zaciekawiła mnie odmiania kabriolet. Czy moglibyście mi doradzić czy to dobry wybór? Auto niebyłoby w zimie garażowane, więc myśle, że mógłby być pewien problem. Jak wygląda sprawa z dachem? Jakie są najczęstsze bolączki? O czym trzeba wiedzieć? Co może dokuczać?

Dzięki wielkie za pomoc.

Opublikowano
E36 to nie jest już młode auto...ja osobiście nie wchodziłbym w leciwe kabrio....nie wiem jak z BMW ( bo nie jedzilem nigdy cabrio bawarskim...ani nie mialem kontaktu) ale mialem do czynienia z innymi cabrio 8 - 10 letnimi ...i po pierwsze jest glosno...po drugie w zimie pizga...po trzecie to jest Polska i lepiej np laptopoa nie zostawiac w takim aucie bo ci nożem je otworzą....no i brak szczelności......bez garażu nie wchodziłbym w to na bank.....ale to tylko moja prywatna opinia

---------------------------------------------------------------------------------

e39.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif

Opublikowano
E36 to nie jest już młode auto...ja osobiście nie wchodziłbym w leciwe kabrio....nie wiem jak z BMW ( bo nie jedzilem nigdy cabrio bawarskim...ani nie mialem kontaktu) ale mialem do czynienia z innymi cabrio 8 - 10 letnimi ...i po pierwsze jest glosno...po drugie w zimie pizga...po trzecie to jest Polska i lepiej np laptopoa nie zostawiac w takim aucie bo ci nożem je otworzą....no i brak szczelności......bez garażu nie wchodziłbym w to na bank.....ale to tylko moja prywatna opinia

No tak czy inaczej dzięki za opnię. Po części się z nią zgadzam i zdaję sobie sprawę, że może być z tym więcej problemów niż mi się wydaje. Mam nadzieję, że wypowiedzą się użytkownicy tego typu samochodów.

Opublikowano

Rozwiązaniem jest hardtop na zimę.

Na twoim miejscu nie obawiał bym się minusami zwiazanymi z "miękkim dachem" tak jak kolega pisze, że mogą go Ci pociąć czy będzie szumiało.

Ale problemem będzie znalezienie dobrego egzemplarza, ładne sztuki chodzą dopiero od około 20tys (no chyba że chcesz 1.8 :twisted: ).

Ewentualnie jak Ci się nie śpieszy szukaj za granicą. Ale to tylko "moje" zdanie.

Powodzenia :cool2:

Opublikowano
Rozwiązaniem jest hardtop na zimę.

Na twoim miejscu nie obawiał bym się minusami zwiazanymi z "miękkim dachem" tak jak kolega pisze, że mogą go Ci pociąć czy będzie szumiało.

Ale problemem będzie znalezienie dobrego egzemplarza, ładne sztuki chodzą dopiero od około 20tys (no chyba że chcesz 1.8 :twisted: ).

Ewentualnie jak Ci się nie śpieszy szukaj za granicą. Ale to tylko "moje" zdanie.

Powodzenia :cool2:

Głównie interesuje mnie wersja z silnikiem 2.5. Za granicą jak najbardziej będę szukał, bo wiadomo, jak BMW jest użytkowane na "naszym gruncie"... Czyli na zimę, trzeba by po prostu zakładać dach twardy, i problem niejako by się rozwiązał.