Skocz do zawartości

e34 '91 regulacja reflektorów (św. mijania/drogowe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem ze światłami, góra/dół ustawiam sobie elektronicznie ale... prawo lewo nie mogę ich przestawić... śruby chyba są tak zardzewiałe ze są nie do ruszenia , pryskałem WD40, penetrolem, nic to nie dało... Mówie o lampach od kierowcy bo one wystają ze 2-3 cm jedną stroną (za bardzo świeca do środka..) może ja nie tym kręce... jakieś pomysły ?
Opublikowano
Podjechac na jakąs stacje co robi przegląd i niech ustawią cena myśle, że nie więcej jak 10-20zł i masz dobrze ustawione :cool2:

http://www.ermail.pl/images/linkbanners/eRmailBannerSmall2.jpg">

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przerabiałem ostatnio lampy, więc tak:

Jak są zardzewiałe śruby to nic nie pomoże, tylko rozbiórka i dokładne czyszczenie szczotką - potem smar we wszystkie miejsca.

Dolne śruby sterują góra/dół, górne śruby prawo/lewo.

Przy demontażu łamią się niestety czasem plastikowe tulejki, w których obraca się śruba regulacyjna.

Przydaję się stara lampa do przećwiczenia tematu. Ogarnięcie 2 lamp zajęło mi praktycznie cały dzień.

Niestety musisz to zrobić sam, żaden warsztat nie będzie się w to bawił. Powodzenia.