Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że u mnie po przekroczeniu 120 km/h przestaje działać tempomat i ekonomizer tzn. wskazówka ucieka na max, a jak puszczę gaz to ucieka w drugą stronę na 0. A tempomat zero reakcji.

Zatrzymuję się, gaszę go i zaraz zapalam zapłon i już jest OK, oczywiście dopuki nie przekroczę 120.

Widzę na forum że w BMW 120 km/h to jakaś magiczna prędkość.

Lakiery sam.
Opublikowano

powiedziałbym że to zimny lut w zegarach. sprawdz czy po założeniu innych zegarów problem się powtaża.

Kiedyś miałem w e23 735, że prętkościomierz włączał sie po przekroczeniu 150km/h, potem działał w pełnym zakresie do momentu

wyłaczenia.....

W obecnyn e23 728 nie chodził obrotomierz, zmiana zegarów i wszystko lata.

• 9 miesięcy temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Czy skrzynia biegów przełącza się w tryb awaryjny :?: I czy wymontowałeś instalację gazową, bo to ona jest częstą przyczyną nie działania ekonomizera, przez nieumiejetność gazownika, niektórym ręce bym poobcinał...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Ze skrzynią chyba w porządku... A jakie są objawy trybu awaryjnego skrzyni? domyślam się że zapala się jakaś kontrolka, a skarzynia ineczej zmienia przełorzenia?
Lakiery sam.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Włącza się kontrolka z literką "A" i pracuje wówczas 3 bieg i wsteczny.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań