Skocz do zawartości

E60 530xd grzeje się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem z moim 530xd (rocznik 2008 przebieg rzeczywisty 145000 km) : Samochód dość sprawnie się nagrzewa , ale temp dochodzi na postoju i w korkach do 98 stopni. Podczas jazdy spada i utrzymuje się w granicach 88-94 stopni. Generalnie odwrotność tego co jest zglaszane w wiekszosci postów, ale czy to może być również termostat nieszczęsny? Mam kabel oraz działającą INPĘ , natomiast nie wiem gdzie mógłbym tam coś sprawdzić :D . Pomóżcie proszę.

Samochód obecnie pali w mieście ok. 13 litrów co jak na 4x4 i Warszawę chyba nie jest jakimś powodem do zmartwienia?

Przy okazji jeszcze jedno pytanie - wyczytałem gdzieś że oprócz menu ukrytego temperaturę powinny wskazywać te śmieszne kreseczki na obrotomierzu. Natomiast u mnie czy zimny silnik czy ciepły tkwią na 4.500 obrotów.

Opublikowano

Przy okazji jeszcze jedno pytanie - wyczytałem gdzieś że oprócz menu ukrytego temperaturę powinny wskazywać te śmieszne kreseczki na obrotomierzu. Natomiast u mnie czy zimny silnik czy ciepły tkwią na 4.500 obrotów.

To masz coś zepsute. Te kreski przy ciepłym silniku powinny być poniżej 4500 a przy zimnym sięgac nawet przed 4000.
Opublikowano
Z tego co pamiętam w LCI kreski się nie ruszały
Opublikowano
dokladnie, bracik ma E61 z roku 3/2008 LCI i kreski sa tylko namalowane....