Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakis czas temu zagrzaalo mi sie auto.doszlo do czerwonego i wylaczylem silnik.okazalo sie ze termostat.wymienilem termostat, pompe wody i chlodnice, bo sie rozszczelnila.odpowietrzylem i wszystko bylo ok-trzymal temp itd.problem w tym,ze od tego czasu strasznie slaby i duzo pali ok.15l, a moze i wiecej.smierdzi benzyna z wydechu i jak przygazuje to czarny dym.bylem na trzech roznych kompach i na zadnym nie pokazalo bledu.cisnienie w cylindrach wysokie.jeden mechanik stwierdzil, ze przeplywka wiec wymienil.niby troche mocniejszy,ale wciaz duzo pali i nie jedzie tak jak powienien.mysle,ze moze czujnik temp wody lub sonda,ale mysle ze nqa komp powinno to pokazac.dziwne to jest:/ piszcie swoje pomysly,bo ja juz nie mam:(
nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
Opublikowano

A masz problemy czasem z odpaleniem ? Ja bym obstawial czujnik polozenia walu (jest on nizej niz termostat,moze troche wody na niego polecialo i "swiruje" , albo swirujaca ktoras z 6 cewek , ale to tylko przypuszczenie :wink: Odkrec oslone z silnika i wykrec wszystkie cewki i swiece,sprawdz czy nie sa zaolejone

Moze i sonda :think: Sterownik silnika oblicza dawke tez poprzez sonde i nie tylko

Komp powinien to widziec :think:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

dokladnie tak jak pisze kolega wyzej. Sprawdz czujnik polozenia walka rozrzadu. U mnie auto mialo rozne dni. Tydzien super jeden dziec dziwne zachowanie. Na kompie wszystko bylo ok. Dopiero od niedawna wyskakuje ten blad po podpieciu z kompem. Az czujnik sie calkowicie rozsypal. Najlepsze jest to ze mecze sie na tym czujniku 3lata i dopiero teraz to zdiagnozowalem i biore sie za wymiane.

Aha taka rada gdyby sie okazalo ze to wlasnie w tym tkwi problem polecam tylko oryginalne czesci nawet uzywane. Zamienniki w tej formie sie nie sprawdzaja. Pozdrawiam

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)