Skocz do zawartości

E46 sedan 2000r pytanie o przedni błotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z przednim błotnikiem, a dokładnie z powrotami rdzy. Błotnik był juz dwa razy łatany z powodu dziur wyrządzonych przez rdze i przy ostatnim myciu niestety widze ze znow zaczyna cos wyłazic..... postanowilem wymienic blotnik. znalazlem w niezlej cenie z takim opisem: Błotnik przedni prawy BMW 3 E46 1999-2003. Podmodel: COUPE/CABRIO i tu mam pytanie czy blotniki w modelach coupe i sedan sa takie same? czy roznia sie? z gory dzieki za pomoc :)
Opublikowano
Napewno jest roznica w listwie bocznej na tym blotniku (miedzy drzwiami , a kolem ) , coupe ma dluzsza niz sedan ( zachodzi ona na te wybrzuszenie blotnika ) i byc moze ten blotnik jest w tym miejscu troche dluzszy :wink: Ciezko mi teraz okreslic iz nie zwracalem na to nigdy uwagi :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Tylko szukaj takiego który nie ma ognisk korozji albo już nie był naprawiany, pamiętaj ile mają najmłodsze E46 jakie są na rynku, a przedlift to już 10 lat stare blachy :!: Pewnie gnije rant od środka, u mnie tak na oryginalnie lakierowanym błotniku wylazło od środka na odcinku 3-4cm. Po zdjęciu nadkola okazało się, że rdza idzie od środka, z miejsca gdzie nadkole opiera się o blachę w tej rynience. :duh: Edytowane przez BaX
Opublikowano
no właśnie z tym jest problem , u mnie też na parkingu ktoś wjechał w błotnik i konieczna jest wymiana ..więc kupiłem używany z myślą polakierowania itp były na nim malutkie ogniska rdzy na nadkolu , jak lakiernik zobaczył to powiedział że mi tego nie zrobi ponieważ po 2 tygodniach wyjdzie :/

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/