Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Panowie i Panie.Mam taki problem.Od wczorajszego dnia zaczely sie dziac jaja z absem.Manowicie jak jade samochodem normalnie obojetne na ktorym biegu i przy jakiej predkosci to samoistnie zalacza sie abs.Wtedy slychac ze pompa sie zalcza i jak wezme noge na hamulec bez wciskania go to czuc jak pedal podskakuje.W czym moze tkwic problem.Dziekuje i Pozdrawiam
Opublikowano
Miałem taką sytuacje kiedys w audi mojej kobiety, okazalo sie, ze miala za gleboko wlozony czujnik. Mechanik spieprzyl przy zmianie lozyska. Nowy czujnik rozwiazal problem.
Opublikowano
witam milem ten sam problem u siebie i oczywiscie przyczyna byl czujnik abs ktory konczyl swoj zywot :D a co do kontrolki to zobacz czy swieci sie po zalaczeniu zaplonu :?:
KOZIOL
Opublikowano
Właśnie o to chodzi że jak zapłon jest włączony to abs normalnie gaśnie. przejadę trochę i się zaświeci. zgasze samochod i zapale od nowa i jadę. i już się nie zaświeci a pompa zaczyna buczeć i czuć jak abs się włącza samoczynnie. czy to może być któryś czujnik tak jak piszecie. i czy wyjdzie to pod kompem jak ją podepne.