Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj w dziale do oceny, bo była już. Kojarzę ją po tych podróbach felg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Natomiast problem zaczął się, gdy przeczytałem 30 stron tego tematu. Dosłownie zgłupiałem. Otóż okazuje się, że moje 12k to mało, 16k w zasadzie też, a widziałem posty ludzi, którzy pisali że i 20k może być problem. Więc teraz mam pytanie do was, czego mogę oczekiwać po aucie za 12k ? Czy faktycznie to jest tak mało ? Mam wrażenie, że patrzycie na te auta okiem pasjonata, co trochę zakrzywia obiektywne myślenie. Rozumiem, że co dla jednego jest sufitem, dla drugiego jest podłogą i np kilka małych rys na lakierze, ew brak małych pierdół czyni auto nie godnym uwagi ale chyba bez przesady ?

12 tys zł to nie jest mało na e46. Problemem jest to , że musisz sie najezdzic i naszukac, żeby znalezc dobre auto. Ale to dotyczy w Polsce kazdego auta w kazdej cenie. Majac 20 tys zł, szukajac nowszego, mocniejszego e46 tez sie naszukasz.

Przytocze po raz kolejny swój przyklad. 2 lata temu sprzedałem swoje e46 323i, w bdb stanie, prawdziwy przebieg 200 tys km, doinwestowane, bez powaznego wypadku w historii (ale pare elementów malowanych) za 13 tys zł.

Ja miałem te auto ponad 5 lat, wczesniej mój znajomy 3 lata.

Mysle ze ładna sztuke e46 znajdziesz dzis i za 10 tys zł (316/318), ale szukaj aut od własciciela z Polski, nie dopiero co sprowadzonych przez handlarzy itp...

Problemem nie jest suma 12 tys, bo to dobra suma jak na godne e46, tylko rynek zalany szrotami i oszustami. Ale jak obejzyj 5-7-moze 10 aut to na pewno znajdziesz dobre e46 w tej cenie. Zacznij szukac auta, jezdzic, ogladac na zywo, najlepiej z kims kumatym... samym czytaniem forum auta nie kupisz...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"Silnik 2.0 benzyna określany jest mianem jednych z najlepszych silników na świecie.Jest bezawaryjny bez zbędnej elektroniki i dzięki temu tani w eksploatacji."

Co za brednie..nie wie o czym pisze i nie wie co to za silnik :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Handlarski slang. Dla niewtajemniczonych jest jak makaron na uszy.
Opublikowano
"Silnik 2.0 benzyna określany jest mianem jednych z najlepszych silników na świecie.Jest bezawaryjny bez zbędnej elektroniki i dzięki temu tani w eksploatacji."

dobry bajerant :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszukaj w dziale do oceny, bo była już. Kojarzę ją po tych podróbach felg.

chyba sam jesteś podróba.jak nie masz pojęcia to nie pisz bzdur co się Tobie wydaje i nie wróż ze szklanej kuli jak 3/4 złotoustych tego działu.

po czym rozpoznałeś że to podróby? :norty:

http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/56/81/14/13/5681141347

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fakt..pomyliłem modele, zwracam honor :modlitwa:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie przejmuj się, Stachu zaczął właśnie wymieniać drugą połowę auta i stąd te nerwy..odnośnie auta, jak najbardziej wybieraj się na oględziny, wnętrze paskudne, ale zawsze można zmienić :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O widzisz..u mnie odwrotnie, wnętrze to podstawa, żeby dobrze się czuć w aucie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

zawsze można się postarać urwać coś z ceny za takie wyposażenie, najważniejsze dla mnie jest zeby autko mechanicznie sprawne było

będę lookał jeszcze swapowaną z 1.9 na 2.8 ale z takimi to nie wiadomo co dłubane było więc patrze raczej jako ciekawostka

Opublikowano

kamil_0590 zwiększ budżet bo oba wyglądają na zmęczone i na pewno utopisz w nich sporo kasy aby doprowadzić je do normalnego stanu. Dodatkowo w obu przypadkach przebieg bardzo wątpliwy.

Załatw miernik lakieru i jak nie będzie tony szpachli to do jakiegoś mechanika od BMW do sprawdzenia. Warto w tych silnikach wykręcić świece i zobaczyć ich stan, czy nie czeka Cię remont silnika w najbliższym czasie...

Opublikowano

I jedno i drugie stoi na allegro/otomoto b. długo.

Pierwsze pomimo zjechania z ceny ( bodajże kiedyś stała za 14 ? ) dalej stoi.

Druga 3.0 - 1998 rok :cool2: - a pod silnikiem też b. ładnie wszystko wygląda ( sarkazm ) jeszcze tylko tam "na***ć". No ale czerwona skóra jest ..

Opublikowano

Czy już na prawdę przestaliśmy zwracać uwagę na to, że ten temat nie ba służyć do sprawdzania samochodów? Jest od tego specjalny dział:

http://bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44

BTW

Szkaradę z pierwszego ogłoszenia wziąłbym chyba tylko po to żeby obrać ją z tego syfu.

W drugim ogłoszeniu mamy ulepa przed-poliftowego. Auto wyłącznie dla osób głęboko wierzących. Po zakupie pozostaje już tylko modlitwa.

Opublikowano
Druga jak myślałem ten silnik podajże od 2000 wchodził światła też jakieś pokręcone + jakies obrysowania odpryski i problem przesłania więcej zdj przez sprzedawcę. A co do pierwszej tylni zderzak odstrasza ale nie wiem czy jest sens jechać ją oglądać bo mam ponad 300km. Do tego tylne lampy też po lifcie. A i przepraszam że nie ten temat ale nie jestem pierwszy widzę ;p
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta 328i to nadaje się na konkurs brzydoty e46 :lol: przedni zderzak nie do tej wersji nadwoziowej a tył to mistrzostwo świata :!:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tym budżecie zawęziłbym poszukiwania do e36 328i lub e46, ale maksymalnie 323i. Pamiętaj, żeby mieć na start jakieś 3k (wersja średnia :8) ), bo takie auta będą wymagały inwestycji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL