Skocz do zawartości

regulacja zaworow m20 525i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc musze wyregulowac zawory w swojej bmce strasznie klepia ale juz troche zgupialem i niewiem jak sie dotego zabrac jedni mowia na mijanke czyli ustawiamy zawory na piewszym cilindrze, krecimy walkiem rozrzaduaz, wydechowy zawur na 6 cyl zamknie sie do kaca a sacy sie leciutko uchylli i wtedy ustawimy zawur na 1 cylindrze jakos tak druga metoda to ten zawur ktury ustawiamy musi byc w polzeniu naturalnym czyli swobodny onic niezapierac czy tak i juz niewiem jak mam sie do tego zabrac pomuszcie wiem ze nazimym silniku luz zaworowy powinien byc 25 wydechowy sacy 30mm albo po 25 oby dwa a silnik jest na gazie czy to jest jakas ruznica ??
tel;882470616
Opublikowano

Sorki ale straszliwy haos tu widze ;)

Ustaw w najprostszy z mozliwych sposobow czyli 1 cylinder i pierwszy zawor krzywka do gory tak aby zawor byl w pozycji neutralnej i wtedy go ustaw. I tak po koleji. Trocha sie nakrecisz walem ale ustawisz.

Opublikowano

Witam

Jezeli masz zagazowany silnik to proponuje ustawic 0,30 na ssacym i na wydechu. Wtbierz raczej te druga metode....

2FST4U
Opublikowano
  • Autor
Witam

Jezeli masz zagazowany silnik to proponuje ustawic 0,30 na ssacym i na wydechu. Wtbierz raczej te druga metode....

a niebede klepaly zaworki jak ustawie na 0,30 ??
tel;882470616
Opublikowano
U mnie nie klepia :cool2:
2FST4U