Skocz do zawartości

318is m42b18 problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Pany potrzebuje pomocy przy tej bawarce,otóż ze trzy dni temu rano po odpaleniu zauważyłem że coś jest nie tak(nie palił na jeden gar)z czasem coraz większe objawy duszenie,przerywanie itp.Gość zmierzył ciśnienie w cylindrach i jest po 12.Kazał kupić czujnik położenia wału zmieniłem i lipa z tym że teraz to nawet nie chce zapalić.Jak odłączyłem fajkę z pierwszego cylindra to tak samo chodził.Co ją może boleć?
Opublikowano
Sprawdź kable wysokiego napięcia, świece, wtryskiwacze. Jeśli masz pewność, że tylko z pierwszym cylindrem są problemy to możesz się ograniczyć tylko do elementów tegoż cylindra.
Opublikowano
To, że jest iskra jeszcze nic nie znaczy, bo jak to mówią iskra iskrze nie równa. Z tego względu, że problem występuje zarówno na benzynie jak i na gazie, tym bardziej skłaniał bym się ku problemom z zapłonem.
Opublikowano
Świece też przekładałeś? Ale mam na myśli nowe, albo przynajmniej jakieś pewne. Powiedz mi jeszcze czy jak go pokręcisz trochę to po wykręceniu świece są mokre (oczywiście mówię tutaj o kręceniu na benzynie)?
Opublikowano
jeśli świece są mokre to też auto może nie odpalić, ogrzej wszystkie elektrody zapalniczką i dokładnie obczyść np acetonem/toluenem... byćmoże wtryskiwacz na 1 cylindrze leje i mieszanka jest za bogata/niepalna.
  • 3 tygodnie później...