Skocz do zawartości

alternator i olej problem wyświetlaniem e36 320i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam problem moją bunią dokładnie:

Wyjechałem w trase po pokonaniu 300 kilometrów przestał ładować alternator i nawet nie zaświeciła kontrolka ładownia a przejechałem kolejne 150 kilometrów bez ładowania a jak zgasiłem silnik i przekręciłem stacyjke na start nie pokazało kontrolki ładowania akumulatora ani oleju na wyłączonym silniku zaś bez alternatora nie przejechał bym 150 kilometrów :think:.

Opublikowano

Żarówka na pewno nie światła mijania mi przygasały i całe oświetlenie zegarów jak stanąłem na postoju tak żeby akumulatora kompletnie nie rozładować

dopiero po którymś razie przełańczania stacyjki zapalił mi się akumulator dodam ze próby wykonywałem na zgaszonym silniku

Opublikowano
Zastanawiam się czy reset komputera coś da, pomijając wskaźnik ładowania ale ciekawi mnie wskaźnik oleju który się tez nie pali oleju jest dość a filtr był wymieniany z 2 miesiące temu
Opublikowano
pasek jest dobrze naciągnięty :cool2: , dziś robiłem reset komputera poprawiły mi osiągi jak również problem z olejem znikł :norty: a co chodzi o ładowanie to jak zacząłem ruszać kable przy tablicy bezpieczników to alternator zaczął ładować teraz pozostaje pytanie co one mają z ładowaniem wspólnego :mad2: