Skocz do zawartości

[E34] M20B25 Bialy dym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od dluzszego czasu , widze ze jak buma stoi odpalona to biały dum z rury śmierdzący spalinami sie wydobywa, obserwując inne auta tylko kilka ma takie same objawy . Na zimnym to wiadomo para , ale na cieplym silniku ? A i jeszcze czasami zasmierdzi w aucie plynem chlodniczym , i z nawiewow tez podsmiarduje.Nie widze aby plyn chlodniczy uciekal , olej tez trzyma poziom jak narazie , zero jakiego kolwiek szlamu itp itd. To normalnie objawy ?? :cry2: Robie buma niestety malo kilometrow , moze byc tak ze nie dogrzana czy co? Kupujac ja bylo lato jeszcze i bardzo cieplo i zadnego dymu , Moze to dlatego ze zimno ? A jesli tak to czemu inne auta nie kopca? Pozdrawiam
Opublikowano

Zasmierdzi bo za szybko moze ruszasz na zimnym ( jest nie dogrzana ) Moze wymien plyn chlodniczy bo jest zasywiony ( moze woda z ... ,a zima idzie :wink: ) i tez bym obstawial pogode .

Ach ten stary poczciwy silnik m20 , ktory lubi rozwalac glowice :wink:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano

plyn wczoraj wymieniony :) ale na cieplym jak stoje sobie dajmy na to swiatla bo czerwone , to patrze a z rury bialo , a wskazowka temperatury na srodku , a tu bialo . Nie strasz mnie glowica:D Bo sam sie martwie:D

Wjezdzam do garazu po krotkiej przejazdzce ,nie gasze silnika podchodze do wydechu a tam bialo .

Opublikowano

Jest to gęsty dym- para czy taki rzadziutki? Weź zrób film bądź zdjęcie i daj tu bo ciężko inaczej stwierdzić.

Przegoń auto kilkanaście km w trasie i sprawdź czy się zmieniło. Możliwe że para się w wydechu nagromadziła i się długo wypala.

Opublikowano

Wstaw filmik bo dla każdego słowo "dość gęsty" ma inne znaczenie. Możliwe ze popuściła UPG.

Odkręć zbiorniczek na zimnym i odpal auto i zobacz czy nie ma bąbelków powietrza i spalin