Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś przez głupotę przegrzałem silnik wskazówka doszła do pierwszej kreski za środkową, teraz na postoju po jeździe przy zapalonym silniku wskazówka wychyla się lekko za środkową ( jedna długość kreski )

Dodam że od początku posiadania bumy miałem wyciek płynu -gdzieś przy zbiorniczku wyrównawczym, nie wiem dokładnie gdzie ale po każdej jeździe zostawała plama na asfalcie, zawsze dolewałem wody do zbiorniczka ale od jakiegoś czasu se to olałem dopiero dzisiaj po przegrzaniu dolałem ze 2L wody.

Czy po przegrzaniu mogło się coś uszkodzić , czy to może być przyczyną wyższej temperatury roboczej silnika ?

Opublikowano

Dobra przyznam się :D

Wsadziłem karton przed chłodnice bo mi się na gaz nie chciał przełączyć i sobie wymyśliłem że tak się szybciej zagrzeje i się przełączy - no to się zagrzał :D :duh:

Nic nie odpowietrzałem bo nie wiem jak :D na dniach mam zamiar dać do mechazorda żeby mi wszystko uszczelnił zalał płyn i odpowietrzył.

Tylko po tym przegrzaniu się zastanawiam czy warto.

Opublikowano
110ST TO nie tragedia. Chyba że byś długo jechał. Ale najpierw musisz zlikwidować wyciek i potem obserwować czy to tylko przez ten Twój nieszczęsny karton. Jak się długo Ci nagrzewa to musisz wymienić termostat