Skocz do zawartości

E39 528 Zmiana kolektora na 2.5 m50. Problem??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zmieniłem kolektor ssacy na m50 przerobki robiłem sam. Mam taki problem jak odpalam na tym kolektorze jak zimny jest silnik to go na poczatku przymula.. i strzela delikatnie w kolektor. Ale gdy silnik sie rozgrzeje wszystko jest ok. czy to jest normalne przy zmianie na wiekszy kolektor??? CZy jeszcze trzeba cos zmienic??

Opublikowano
Kleiłem hermetykiem.. jest to bardzo dobre..jak zastyga to jest bardo mocne zastosowanie ma zamiast uszczelek.. wiec watpie ze to bedzie puszczac.. a ty masz wstawiony taki kolektor?? odczowasz jaka zmiane w mocy??
Opublikowano
Nie mam ale myslalem o tym. Sporo czytelem i wypada podejsc calosciowo do tematu... Kolektor przerobilbym tak jak napisalem, do tego wywalenie kata, jak by sie poszczescilo to barany z e36 m3 i strojenie. Tyle ze cala zabawa wtedy wychodzi juz troche drozej, choc pewnie przy odrobinie szczescia to i 240 koni moznaby wyciagnac i momentu za bardzo nie popsuc. Tyle ze ja w sumie zadko krece pod czerwone pole a jest spora szansa ze spalanie wyraznie wzrosnie, nawet mimo spokojnej jazdy. Bez strojenia to wogle slabo to widze. Wiecej powietrza + wiecej paliwa. W innym przypadku adaptacje szybko zgasza nasze zapedy.