Skocz do zawartości

530 E60 - Znika godzina, nie zapamietuje ustawień fotela...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam takie oto trzy problemy z moją E60. BMW 530 z 2006 roku.

1. Od niedawna pojawił się problem z zegarem. Gdy autko postoi kilka dni nie używane zegar się resetuje (tylko zegar, data OK). Po odpaleniu auta wyskakuje "Set time date" i trzeba na nowo ustawiać czas. Czyżby czas na nowy akumulator?

2. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po ustawieniu i zapamiętaniu nowej pozycji fotela i lusterek, również po kilku dniach jakby resetują się te ustawienia, do tych które były na samym początku gdy zakupiłem auto. Czy to również wina akumulatora?

3. Kluczyk słabo łapie, a czasami w ogóle przestaje działać i trzeba auto otwierać i zamykać z kluczyka. Jednego dnia działa (słabo bo słabo - z około 1m), a czasami w ogóle. Moduł antenowy do wymiany?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Zacznij od doładowania akumulatora może jest po prostu niedoładowany. Jeśli akumulator jest OK. tzn. po naładowaniu trzyma prąd to ja stawiam, że kończy ci się ładowanie - czytaj regulator napięcia na alternatorze.
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

U mnie jak się tak działo to najpierw padł akumulator a później świece przestały grzać to jest oznaka że coś się zaczyna dziać