Skocz do zawartości

E39 Alufelgi z E60 do E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno musisz roztoczyć otwór centrujący na piastę gdyż e39 ma minimalnie większy otwór (74,1mm)względem e60 (71,9mm). Ewentualnie żeby nie rozwiercać to można poszukać odpowiednich dystansów zmieniających średnicę, które będą pasowały na piastę e39 z felgą od e60.

Pzdr.

Opublikowano
Na pewno musisz roztoczyć otwór centrujący na piastę gdyż e39 ma minimalnie większy otwór (74,1mm)względem e60 (71,9mm). Ewentualnie żeby nie rozwiercać to można poszukać odpowiednich dystansów zmieniających średnicę, które będą pasowały na piastę e39 z felgą od e60.

Pzdr.

Dzieki sliczne za podpowiedz :lol: Ale chyba sie pomyliles co do dystansow bo szukalem wedlug Twojej podpowiedzi i nie znalazlem takich E60 maja chyba rozmiar 72.6 bo tylko takie wynalazlem....Nie mniej jednak dzieki :D

Opublikowano

Bezpośrednio z E60 nie pasują do E39.

Ja dostosowywałem dojazdówkę poprzez dołożenie dystansu zmieniającego otwór centrujący wraz z dłuższymi śrubami. Ale osobiście wolałbym nie ryzykować żadnej dokładki do standardowych kół.

Opublikowano

Istotnie - pomyliłem się i w e60 otwór centrujący ma średnicę 72,5mm (a nie 71,9).

W każdym razie albo musisz roztoczyć otwór w felgach albo zastosować sprytne dystanse zmieniające średnicę.

Pzdr.

Opublikowano
mam takie fele u siebie :) trzeba roztoczyć ten milimetr. jak odebrałem od tokarza to myślałem że nic nie robił przy nich... :cool2:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
odgrzeje troche,Pedros ile dałeś za roztoczenie?bo tez mam taka mozliwosc kupna felg z e60 do swojej i nie wiem czy bedzie sie to oplacac razem z roztoczeniem

Dowiadywałem się w zeszłym roku o ceny w Warszawie, to w pierwszym lepszym zakładzie chcieli 20zł/szt. ale pod warunkiem dostarczenia gołej felgi, bo z oponami nie biorą.

Opublikowano
robiłem to za granicą to nie powiem ci niestety ale widze że gruber napisał. na pewno gołe fele trzeba dostarczyć i te 20zł to chyba maks koszt bo mi też w przeliczeniu na pln-y praktycznie tyle samo wyszło